POMAŽU I ZRAČNE SNAGE

Vatrogasci Šibensko-kninske županije cijelu noć na nogama: 9 požara ugašeno, jutros buknuo novi

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Vatrogasci Šibensko-kninske županije cijelu noć na nogama: 9 požara ugašeno, jutros buknuo novi
14.08.2019.
u 10:37
Požari su izbili na području Vodica, Srime, Perkovića, Zlarina, Jasenova i Primoštena, a gasili su ih vatrogasci JVP-a Šibenik i Vodice, DVD- i Zlarin i Primošten.
Pogledaj originalni članak

Na području Šibensko- kninske županije tijekom noći zabilježeno je čak 9 požara, a jutro je također započelo s intervencijom, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Požari su izbili na području Vodica, Srime, Perkovića, Zlarina, Jasenova i Primoštena, a gasili su ih vatrogasci JVP-a Šibenik i Vodice, DVD- i Zlarin i Primošten. Svi požari su ugašeni, a ukupna opožarena površina 2000 metara kvadratnih.

No već jutros u 7.37 sati zaprimljena je nova dojava o požaru. U pitanju je otvoreni prostor u mjestu Bićine. Na intervenciji su izišli vatrogasci JVP-a Šibenik DVD-Skradin i Dubravice, ukupno devet vatrogasaca s četiri vozila. Oko 9:48 kopnenim snagama su se u gašenju priključila i 2 Air Tractora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DD
dr dragon
18:31 14.08.2019.

opet ste pustili onu neuračunljivu babu piromanku na slobodu?!