izgorjeli do jutra

Vatra progutala dva plovila u medvejskoj luci

12.03.2014.
u 13:39
U požaru je uništeno plovilo tipa pasara dužine 12,15 metara sa dva pogonska dizel stroja te plovilo tipa gumenjak sa stakloplastičnim dnom, dužine 4,5 metara
Pogledaj originalni članak

Dva plovila izgorjela su noćas na vezu u medvejskoj luci iz još neutvrđenih razloga. Stradalih nema, a istraga je u tijeku, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dojavu o požaru zaprimila je rano ujutro Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i to do Lučke ispostave Mošćenička Draga. Vatra je zahvatila dva plovila na lukobranskim privezištima u luci Medveja. Prema prikupljenim podacima, požar je izbio u vremenu između ponoći i 6.30 ujutro te se proširio sa jednoga na susjedno plovilo, nakon čega su oba izgorjela.

U požaru je uništeno plovilo tipa pasara dužine 12,15 metara sa dva pogonska dizel stroja, luke upisa Opatija u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana K.T.S.R. i A.R., te plovilo tipa gumenjak sa stakloplastičnim dnom, dužine 4,5 metara i pogonjen vanbrodskim motorom u vlasništvu hrvatskoga državljanina M.V., luke upisa Senj, koje inače koristi trajni vez upravo u medvejskoj luci.

Utvrđena je znatna materijalna šteta na oba opožarena plovila. Istragu o uzrocima požara na ova dva plovila provode djelatnici nadležne Lučke ispostave Mošćenička Draga u suradnji sa djelatnicima Pomorske i kriminalističke policije.

>>Hrvat i dvoje Turaka nakon brodoloma spašavali se na gumenoj brodici

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.