Veliki uspjeh

Varaždinska gimnazijalka srebrna na Europskoj matematičkoj olimpijadi

Foto: Varaždinska županija
Varaždinska gimnazijalka srebrna na Europskoj matematičkoj olimpijadi
30.04.2020.
u 11:46
Ida dugi niz godina osvaja nagrade u području matematike. Ovogodišnje županijsko natjecanje iz matematike prošla je s rezultatom od 100 posto točno riješenih zadataka.
Pogledaj originalni članak

Gimnazijalka Ida Kolmanić iz Novog Marofa osvojila je srebrnu medalju na na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke. Učenica I. Gimnazije Varaždin je na temelju rezultata na državnom natjecanju prošle godine i dodatnih kvalifikacija postala članicom ekipe Hrvatske na Europskoj olimpijadi za djevojke koja se trebala održati u Nizozemskoj, no zbog pandemije koronavirusa organizirana je on-line. Na olimpijadi je sudjelovalo 204 djevojaka iz 54 država. Ekipa Hrvatske u ukupnom poretku zauzela je 17. mjesto u konkurenciji 39 europskih država, odnosno 23. mjesto u konkurenciji 54 država iz cijelog svijeta.

Ida dugi niz godina osvaja nagrade u području matematike. Ovogodišnje županijsko natjecanje iz matematike prošla je s rezultatom od 100 posto točno riješenih zadataka.

 - Natjecanje se s obzirom na situaciju održalo on-line, a trebalo se održati u Nizozemskoj. Jako mi je žao što nismo imali priliku otputovati tamo i upoznati se međusobno. Ipak, drago mi je da se održalo, a s ostalim učenicima povezala sam se preko društvenih mreža - rekla je Ida.

Uz nju, u hrvatskoj ekipi bile su i Ema Borevković iz XV. Gimnazije Zagreb koja je osvojila brončanu medalju, Petra Kovačić koja je pohvaljena i Nika Utrobičić iz III. Splitske gimnazije.

Varaždinski župan Radimir Čačić Idi je uručio novčanu nagradu iz svog osobnog fonda u iznosu od 5000 kuna.

- Ida je osvojila srebro u kraljici znanosti, matematici.  Njezini rezultati nisu slučajnost, oni su rezultat prirodnog talenta i sustavnog rada počevši od roditelja, školskog sustava i ljudi koji rade s njom u Centru izvrsnosti - rekao je župan Čačić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.