U POREČU

Uznemirila građane: Predstavljala se kao liječnica i širila lažne vijesti

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Internet/Ilustracija
Foto: DPA/PIXSELL
Koronavirus - mobitel
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Koronavirus u BiH
Foto: LA7 PIAZZAPULITA/REUTERS/PIXSELL
Italija: Pacijenti na intezivnoij njezi u kritičnom stanju zbog koronavirusa
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
U Općoj bolnici Karlovac pripremljeno mjesto za izolaciju oboljelih od koronavirusa
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Francuskoj
01.04.2020.
u 15:34
Protiv osumnjičene se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Pogledaj originalni članak

Po anonimnoj prijavi građana, policija u Poreču postupila je protiv 29-godišnjakinje koja je putem društvenih mreža širila lažne vijesti. 

Istraživanjem je utvrđeno da se osumnjičena predstavljala kao liječnica koja radi u bolnici u Puli. Putem društvenih mreža dijelila je savjete i iznosila lažne informacije o broju oboljelih na području Vrsara, čime je uznemirila građane.

Protiv osumnjičene se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Građani u posljednje vrijeme plasiraju neistinite informacije kojima se dodatno širi strah i panika u uvjetima pandemije koronavirusa. Takve se lažne vijesti tretiraju kao kazneno djelo. 

Optužne prijedloge već su pokrenule brojne policijske uprave, sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osobe protiv kojih su pokrenuti optužni prijedlozi, najčešće na društvenim mrežama šire nepotvrđene informacije o epidemiji, broju testiranih i broju zaraženih. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.