Rock vikend

Uživali ljubitelji urbanog zvuka

Foto: Dominik Grgurić/pixsell
Uživali ljubitelji urbanog zvuka
29.04.2013.
u 14:07
Otvorenje i trodnevna zabava nije poslužila za ‘rezanje vrpci’ i govore političara, već je obilježavanje doista prepušteno mladima i glazbenicima
Pogledaj originalni članak

Stotine je Karlovčana proteklog vikenda posjetilo Malu scenu Hrvatskog doma, kultno mjesto izlaska brojnih rock generacija, čak i u vrijeme Domovinskog rata. Nakon više od desetljeća Grad je u obnovu scene utrošio 1,068 milijuna kuna, a brojna publika koja je imala prilike uživati u urbanom zvuku čitav vikend, odnosno tri dana, koliko je trajalo otvorenje, pokazala je kako interes za takva mjesta svakako postoji.

Već u petak navečer ljubitelji rocka 70-tih i 80-tih godina čitavu su noć uživali u tadašnjim hitovima koje je za njih puštao DJ Kina, Branko Obradović koji je time podsjetio Karlovac na rekord koji je oborio prije 34 godine kada je na istome mjestu glazbu za ploča puštao čak 77 sati. Slušati ga se moglo i čitavu subotu, da bi ga u poslijepodnevnim satima zamijenili aktualni karlovački bendovi, Mosin Nagant, Escape, Me As Well, t34 i Half of Lager. No, koncert legendarnog Psihomodo Popa koji je na istome mjestu nastupao i u zlatno vrijeme Hrvatskog doma, u potpunosti je napunio Malu scenu. Sve generacije u glas su pjevale najveće hitove domećih rockera, od onih koji su i nekada bili na njihovim koncertima, do mlade publike. Naime, na scenu nisu smjeli mlađi od 16 godina, što im niti Obiteljski zakon ne dopušta, bez pratnje roditelja.

No, oni koji nisu mogli biti uz Gopca, mogli su ga slušati i gledati vani, jer je kod ulaza bio postavljen video zid. Na vanjskom je prostoru bilo moguće i konzumirati pića. Iako je scena uređena u predizborno vrijeme, gradonačelnik Damir Jelić i suradnici bili su na koncertima zapravo kao gosti, a otvorenje i trodnevna zabava nije poslužila za ‘rezanje vrpci’ i govore političara, već je obilježavanje doista prepušteno mladima i glazbenicima. Čak je i službeno prostor ‘otvorio’ DJ Kina.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.