ŠTO NAS ČEKA?

Uživajte u visokim temperaturama, uskoro stiže nagla promjena vremena

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagre: Sunčanu nedjelju građani iskoristili za šetnju Jarunom
Snijeg kod Splita
Snijeg kod Splita
Snijeg kod Splita
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sunčana subota i snijeg na Sljemenu prava su kombinacija za dobar provod
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sunčana subota i snijeg na Sljemenu prava su kombinacija za dobar provod
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sunčana subota i snijeg na Sljemenu prava su kombinacija za dobar provod
21.01.2021.
u 09:22
Na Jadranu i područjima uz njega danas će biti umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, dok će u središnjim i istočnim predjelima biti djelomice sunčano
Pogledaj originalni članak

Temperature će se danas penjati i do 15 stupnjeva. Nekima će biti ugodno, no nekima ova južina može stvarati i tegobe. Ipak, uskoro nam stiže nova promjena vremena.

Na Jadranu i područjima uz njega danas će biti umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, osobito u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, dok će u središnjim i istočnim predjelima biti djelomice sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Bit će razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 12 i 15 Celzijevih stupnjeva, samo u gorskim predjelima malo niža.

Video: Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi

"U nastavku tjedna rijetkima će odgovarati južina i česta kiša, na Jadranu i uz njega i obilnija, ali na iznadprosječno visoku temperaturu vjerojatno će se većina manje žaliti. Bit će prilično vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo koje će gdjekad biti i olujno, pa će neke rime biti poplavljene. Već u nedjelju slijedi promjena – sa sjevernim će vjetrom opet dolaziti hladniji zrak pa će ponovno biti i snijega, vjerojatno samo nakratko, i to najprije u gorju, uglavnom u ponedjeljak i u nekim nizinama. Na Jadranu će zapuhati bura i tramontana, ali samo kratkotrajno i prolazno jer već prema sredini sljedećega tjedna ponovno se povećava vjerojatnost južine", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"I u nastavku će tjedna biti iznadprosječno toplo, a i vjetrovito, osobito do subote – na kopnu uz većinom umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar. Kiša će biti česta, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i obilnija, a u nedjelju će, uz pad temperature i sjeverni vjetar, ponegdje opet padati i snijeg, uglavnom u gorju. Na Jadranu još kišovitije, mjestimice i uz obilnije pljuskove, te vjetrovitije, uz često jako, na udare i olujno jugo i južni vjetar. Potkraj nedjelje na sjevernom će dijelu kratkotrajno zapuhati jaka bura", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AU
austrougarskigeneral
10:28 21.01.2021.

nakon minus 1 sada plus 14

KA
kažemja
09:35 21.01.2021.

Uživajte u južini!!! Kakvo vražje uživanje? Sad bi trebalo biti - 10 a ne +10!!

MO
montello
17:51 21.01.2021.

pretoplo danas setao a plus 15....kiša sutra c padati,,