Umjesto da ga vrati

Uzeo novac iz novčanika kojeg je pronašao u trgovačkom centru

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
16.02.2021.
u 12:10
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili su da je počinitelj 70-godišnjak, od kojeg je oduzet dio novčanog iznosa i vraćen vlasnici
Pogledaj originalni članak

Muškarac (70) zadržao je novčanik kojeg je pronašao u trgovačkom centru, no policija ga je otkrila i uhvatila.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, nakon kupovine, 27-godišnjakinja je u trgovačkoj košari ostavila novčanik u kojemu su se nalazili osobni dokumenti i više stotina kuna. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u blizini trgovačkog centra pronašli odbačeni novčanik bez novčanog iznosa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili su da je počinitelj 70-godišnjak, od kojeg je oduzet dio novčanog iznosa i vraćen vlasnici. Oštećenoj 27-godišnjakinji policijski su službenici uručili podatke o počinitelju radi eventualnog pokretanja privatne tužbe.
Iz policije podsjećaju građane da vrijednosti poput novca, kartica i dokumenata uvijek nose uz sebe, uz tijelo, u unutarnjim džepovima.

- Novčanik i torbu nikad ne ostavljajte na vidljivom mjestu i bez nadzora. Nikada ne spremajte pinove bankovnih kartica uz bankovne kartice u novčanicima, ne nosite sa sobom veće svote novca i budite uvijek oprezni - poručili su iz policije.

VIDEO Tomislav Tomašević: 'Premijer nas posprdno zove aktivisti s ulice, ali ja sam na ulici i pričam s građanima o problemima'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MO
monikakk
18:55 16.02.2021.

Dobro pa nije iz drzavnog proracuna

JA
Japanke
07:35 17.02.2021.

Tko nade njegovo je!!Kako je ova policija sposobna kada treba uhapsiti babu,dida od 100 godinakoji su ukrali pastetu u ducanu!!A sta je sa ovim lopinama koji sve nas zajedno kradu i to dobro di ste tu ?Ne smijete ni prismrditi a kamoli nekoga uhapsiti!Pokazujete svoju snagu na starcima ,djeci ,nejakima jadnici jadni!!Ne kazem nije u redu uzeti tudi novac ali interesantno kako policija zna svoj posao primijeniti samo na sirotinji!

OK
okvarbudovič
18:15 16.02.2021.

i gdje je tu zločin?