NAJ ZA KRAJ Još samo dva posljednja karnevalska vikenda ludih događanja

Uzbuđenje zbog karnevala raste, bit će pakleno i na Korzu i okolo

11.02.2009.
u 16:49
Pogledaj originalni članak

Kako se bliže posljednji vikendi ovogodišnjeg karnevala, a događanja postaju sve brojnija, mesopusni gradonačelnik Rijeke, meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Tea Kik održali su pressicu, kako bi nabrojili sve, a naglasili ono najvažnije gdje bi svatko trebao doći - barem gledati ako ne sudjeluje.

Šarena povorka malih
Uzbuđenje raste najviše u djece, pripremaju se ove subote nastupiti na svome 13. karnevalu. U 80 karnevalskih grupa najavljen je dolazk gotovo 6000 mališana u dobi od jedne do petnaest godina! Dolaze i gosti iz Slovenije, BiH, Italije, a uz Prve riječke mažoretkinje na Korzu će nastupiti čak četiri dječja zbora.

Pripremljeno je pet pozornica, te finale u šatoru na Gatu Karoline Riječke, gdje se za mališane priprema zabavni program. Hrvatska čitaonica i Trsačke maškare organiziraju i Dječji maškarani bal. I u sklopu Maškara va Zamete redovite su, pa i ove nedjelje - Dječje redute.

Puknuti oktanci
Maškarani autoreli Pariz - Bakar jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu, svojevrsna “markica kvalitete” Riječkog karnevala, prepoznatljiv izvorno “riječki” proizvod koji svake godine okupi sve više poklonika. Svojevrsna je to parodija na nekad poznati svjetski reli za Dakar (koji se preselio u Južnu Ameriku), a vozit će se ove subote od Pariza (Krimeje), preko Korza, do Kostrene i Bakra.

Na startu ovogodišnjeg 18. relija očekuje se 100-tinjak maškaranih vozila, različitih tipova, čak i grupa 20-ak motorista - približno 350 vozača i pratnje. Najavljen je i dolazak sudionika pravog relija Dakar iz Argentine Danijela Šaškina i Damira Brunera. Vozači nemaju lak zadatak, jer se večer uoči vožnje održava “oktanski bal”, jedan od četiri karnevalska bala i postao je dio tradicije “puknutih oktanaca”.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr