ŠIRIO LAŽNE GLASINE

Uvjetno osuđen na 30 dana zatvora jer je na društvenim mrežama lagao o cjepivu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Uvjetno osuđen na 30 dana zatvora jer je na društvenim mrežama lagao o cjepivu
28.01.2021.
u 12:49
Policija je po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv njega podnijela optužni prijedlog, a 27. siječnja je doveden na nadležni općinski sud  gdje je uvjetno osuđen
Pogledaj originalni članak

Uvjetnom kaznom od 30 dana zatvora kažnjen je 61-godišnjak koji se sumnjiči, kako kaže riječka policija, za izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Sumnjiči ga se da je  26. siječnja na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti COVID-19, odnosno teškim nuspojavama cjepiva kod određenih osoba. Policija je po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv njega podnijela optužni prijedlog, a 27. siječnja je doveden na nadležni općinski sud  gdje je uvjetno osuđen.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

GE
geler203
16:02 28.01.2021.

ODLIČNO! Očekujem po istom zakonu postupanje prema političarima koji obečavaju da ne kažem ne govore istinu ili nešto teže. Samo naprijed, živio HDZ, dajte nam što više presedana. Strasbourg čeka.

DU
Deleted user
15:49 28.01.2021.

Zanimljivo, nitko više ništa ne smije misliti ni pisati jer odmah krene službena optužba? Zar će netko završiti sa uvjetnim zatvorom i ako je netko u krivu? Zanimljivo, cjepivo je nedavno bilo gotovo i već je presuda donesena, a za sumnju na pravi kriminal, sušenje počinje nakon ohoho godina? Što je ovo? I da, za cijepljenje sam da me netko ne bi odmah svrstao u one koji se protive.

ZV
zvezdomor
14:57 28.01.2021.

O uvrijeđeno je sveto cjepivo koje je plaćeno al ne dolazi jer mu ni sami proizvođači ne vjerjju Koja lakrdija ljudi car je gol a cjepivo je loše