NALAZ VJEŠTAČENJA

Utvrđen uzrok smrti osmero mladih koji su tragično preminuli u novogodišnjoj noći

Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Posušje: Posljednji ispraćaj Mirele Rezo na groblju Martica Križ
Foto: Večernji list
stradali mladi
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Osam svijeća za osam ugaslih života svjetli na displeju u centru Posušja
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Osam mladih ugušilo se plinom kod Posušja
14.01.2021.
u 10:55
Vještačenje je potvrdilo kako je trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih
Pogledaj originalni članak

Nalaz vještačenja krvi potvrdio je kako je trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih koji su prvog dana nove godine pronađeni mrtvi u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje, kazao je u izjavi za Fenu tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić, piše vecernji.ba.

– Kod svih osmero nastradalih vještačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljičnog monoksida u krvi – kazao je Aničić.

Tužiteljstvo ZŽH-a još čeka nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu, koji je bio na mjestu događa i koji će utvrditi način na koji je došlo do ulaska smrtonosnog plina u prostoriju gdje su mladi boravili.

– Vještak je uzeo sve potrebne mjere i agregata i kuće, zapisnik očevida i fotodokumentaciju, te će na temelju svega toga obaviti vještačenje te utvrditi je li ugljični monoksid, s obzirom na raspored u kući i gdje je bio taj agregat, mogao doći u prostoriju gdje su boravili nastradali – kazao je Aničić.

Agregat se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren "na kip", jer je kroz njega bio provučen kabel preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja.

Podsjetimo, svih osmero mladih: Žana Pavković, Marija Pavković i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo, Stipe Romić, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, rođeni su 2001. godine. Preminule četiri djevojke i četiri mladića pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su s njima slavile Novu godinu, ali su otišle na spavanje u drugu kuću.

VIDEO Pokop šestero mladih u Rakitnu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr