Ivo Josipović:

'Ustašofilija i četnikofilija se jako dobro dopunjuju'

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Ivo Josipović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Ivo Josipović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ivo Josipović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Ivo Josipović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dižu se iz mrtvih Laburisti i Naprijed Hrvatska, čiji je predsjednik Ivo Josipović i glavni inicijator cijele priče, a od kojih nema neke velike koristi
11.05.2017.
u 16:16
- Pošten odnos među dvjema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj - izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.
Pogledaj originalni članak

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji "jako dobro dopunjuju" i poručio da se pošteni srpsko-hrvatski odnosi mogu graditi borbom protiv ekstremizama i nacionalizama.

- Pošten odnos među dvjema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj - izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.

Odnosi Hrvatske i Srbije najgori od rata

Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović koji je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gdje je prikazan film s antifašističkom tematikom "Neželjena baština" za koji je skladao glazbu.

Josipović je ponovio da su odnosi Hrvatske i Srbije "najgori od rata", dodajući da su tome znatno pridonijeli mediji. - Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je rječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj - istaknuo je.

Josipović se suglasio s ocjenama da u Hrvatskoj postoji ustašofilija, a u Srbiji četnikofilija, dvije politike koje se "jako dobro dopunjuju". Bivši predsjednik Hrvatske poručio je kako bi, da on odlučuje, istog trena skinuo ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 70

Avatar niwrad
niwrad
16:29 11.05.2017.

Kako prepoznati nesposobnog političara? Jednostavno, jezičina mu stalno mlati apstraktne i generičke pojmove poput: ustašofilija, četnikofilija, ksenofobija, antisemitizam, homofobija, jednakost, fašizam, tolerancija, antifašizam, društvena pravednost, islamofobija, rasizam, humanost, bogatstvo različitosti, multkulturalnost, otvorenost. Učestalost korištenja tih pojmova obrnuto je proporcijonalna sposobnosti političara.

AN
Antiflašist
16:46 11.05.2017.

Ovoga ne mogu smisliti, skromni sveucilisni profesor koji nikad nije radio u realnoj privredi ima 6 stančuga u centru zagreba BEZ HIPOTEKE, i PAR MILIJJUNA KUNA gotovine na stednim racunima, i to je za medije i svih ok, KAKO JE STEKAO TOLIKO BOGASTVO????????.

SA
samograd
17:41 11.05.2017.

Kad je Ivo bio mali njegov tata Ante je posjeo svog Ivu na koljeno " vidiš sine, ja sam ti bio partizan ,pošten čoek i komunista ,borio sam se protiv okupatora i domaćih izdajica " mali će Ivo " bravo tata,pričaj mi još toga za laku noć" . "moj Ivo kad bi ja bacio bombu kragujevku ,nama bi destet švaba zagnojilo ,a jednim metkom iz ostroguše mrkno bi dva domobrana i šes crnokošuljaša " mali Ivo ozarena lica ,vidi tatu ko diva " tooooo ,i ja bi tata želio biti partizan i antifašist" Ante će malom Ivi " ti si sine antifašist i partizan jer sam ja bio ,to se poštenje i humanost prenosi sa koljena na koljeno ,ajde sine odi spavati ,sutra će tajo ispričati kako sam upoznao Tita i kako je on jednim udrcem ubio 100 000 muha na Bleiburgu , a i sutra moram pokupiti stanarinu iz naših 5 stanova što su ljudi ostavili tvom taji na trajno čuvanje " !