gradsko okupljalište

\"Uskrsnuće\" – hotel u Grubišnom Polju nakon pola godine opet radi

Foto: 'Michael Palijan / VLM'
\"Uskrsnuće\" – hotel u Grubišnom Polju nakon pola godine opet radi
06.04.2012.
u 17:24
Ne uredi li se zakon, hotel će opet raditi pola sezone, kaže vlasnik Davor Prohaska
Pogledaj originalni članak

– Ne trebate ni pitati, jedva smo dočekali otvaranje. Posljednjih šest mjeseci zaista nismo imali kamo izaći, sjesti, porazgovarati i u miru popiti piće i pojesti gablec s kolegama – komentirali su Jerko Miličević, Ivan Vereš i Ivo Grdić na terasi hotela Bilogore, koji je jučer nakon pola godine iznova otvorio svoja vrata.

Vedrija slika grada

Time su posvjedočili da je mnogim Grubišnopoljcima nedostajala ne samo hotelska ponuda nego i vedrija slika središta grada, koja je proteklih šest zimskih mjeseci nakon zatvaranja hotela poprilično posivila. Naime, Davor Prohaska, vlasnik hotela, odlučio se zatvoriti ga zbog gubitaka u poslovanju, koji su osim krize prouzročeni i nelojalnom konkurencijom.

– Kako smo prije zatvaranja i najavili, ponovno smo početkom travnja odlučili otvoriti hotel s nadom da će se stanje na tržištu popraviti. No, još uvijek čekamo donošenje zakona o neregistriranoj djelatnosti koji bi uveo više reda i reducirao nelegalne događaje koji se odvijaju u svim mjesnim domovima u županiji, a zbog kojih naš posao i ponuda trpe – kaže Prohaska. Ne nastanu li kakve promjene na tom dijelu tržišta, hotel planira opet nakon šest mjeseci zatvoriti.

– No, koliko doznajem, tada će još neki hoteli u okruženju morati zatvoriti vrata upravo zbog nelojalne konkurencije – kaže Prohaska.

Odahnuli i zaposlenici

Promjenama nabolje nadaju se i zaposlenici koji, zadovoljni što ponovno rade, priželjkuju da ipak budu zaposleni duže od šest mjeseci. Prije zatvaranja u hotelu ih je bilo 20, a sada je posao ponovno našlo njih 16. Proteklih šest mjeseci bilo im je teško. Neki su preživljavali uz naknadu s biroa, dječji doplatak i sitne zalihe koje su imali, a neki i bez toga.

– Troškovi su ostali isti, prihodi se prepolovili i bilo je vrlo nezgodno – prisjećaju se konobari Zdenko Horak i Jasenka Benić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.