Poruka vjernicima

Uskrsna poslanica biskupa Huzjaka: Otvorimo srca Kristu

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vjekoslav Huzjak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vjekoslav Huzjak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vjekoslav Huzjak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vjekoslav Huzjak
15.04.2014.
u 18:05
Obraćajući se vjernicima bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak se dotakao i društvene stvarnosti u kojoj živimo
Pogledaj originalni članak

Uskrsnuće Spasitelja i Gospodina našega Isusa Krista vrhunac je ostvarenja Božjeg plana spasenja čovjeka, izraz Njegova neizmjernoga milosrđa i brige za toga istoga čovjeka ranjena grijehom i smrću - kazao je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak upućujući danas tradicionalnu Uskrsnu poslanicu.

Obraćajući se vjernicima biskup Huzjak se uz ostalo dotakao i društvene stvarnosti u kojoj živimo. - Promatrajući naše hrvatsko društvo u kojem živimo, našu dragu hrvatsku domovinu, razdiranu tolikim bešćutnostima, pohlepom, sebičnošću, podjelama, mržnjama, osvetama, tolikom bahatošću i namjernim rastakanjem njenih vrednota - duhovnih, kulturnih, gospodarskih i političkih - pitamo se gdje je snaga našega svjedočenja uskrsne nade i radosti evanđelja o čemu nam tako neposredno i snažno govori papa Franjo - kazao je biskup dodajući da nas papa neprestano poziva da budemo istinski vjernici, vjerodostojni misionari i neustrašivi svjedoci Krista raspetoga i uskrsloga.

Nužno je odnose graditi na moralnim principima

- Ovo je čas da mi u osobnom životu, ali i društvenom jasno posvjedočimo kome pripadamo i tko je naš Bog i Spasitelj, da se zdušno založimo za izgradnju svih odnosa u društvu na temelju naše pripadnosti Kristu. To prije svega znači graditi odnose na međusobnom poštivanju i uvažavanju, na poštivanju svakog čovjeka, njegovih sloboda i prava, navješćujući mu Krista uskrslog - kazao je biskup naglašavajući da čovjeku slobodu i dostojanstvo ne može osigurati nikakva lažna sloboda, isprazna obećanja i jeftina manipulacija.

Zato je nužno odnose u društvu, poručio je nadalje, graditi na moralnim principima koji se temelje na ljudskom dostojanstvu koje je čovjeku darovao Bog konačnom i definitivnom pobjedom nad zlom i smrću u uskrsnuću Isusa Krista. - Zato je, draga moja braćo i sestre, presudno za današnje vrijeme da mi kršćani svojim životom svjedočimo Krista raspetog i uskrslog, izvor naše nade i radosti, naše sigurnosti i sreće. Tako ćemo moći izgrađivati ljepše i pravednije društvo, a osobito ćemo moći onima koji Krista ne poznaju pokazati uzvišenost i bogatstvo spasenja koje nam je darovano u Njemu i koje mi navješćujemo svijetu - poručio je biskup upućujući svima od srca čestitke za predstojeći Uskrs najveći kršćanski blagdan.

>>Pokloni i predstava za 229 mališana iz siromašnijih obitelji

>>Svi uskrsni običaji nacionalnih manjina na jednom mjestu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.