SJEDNICA VLADE

Plenković: Sve ide po planu da se euro uvede 1. siječnja

Foto: Robert Anic/PIXSELL
U zgradi NSK održana 125. sjednica Vlade RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
U zgradi NSK održana 125. sjednica Vlade RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
U zgradi NSK održana 125. sjednica Vlade RH
15.06.2022.
u 10:23
- Pomoći ćemo sve aktivnosti, zalagati se za ravnopravnost Hrvata u BiH, kao što smo to i do sada činili godinama, stavili smo tu temu u sam vrh agende - naglasio je Plenković.
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković u uvodnom govoru na današnjoj sjednici Vlade podsjetio je da je prošli tjedan uz ministre Marija Banožića i Tome Medveda bio u Divuljama na važnoj vježbi koja je pokazala spremnost Hrvatske za vatrogasnu sezonu.

- Nadamo se da će biti manje požara s obzirom na kišne dane, u ovoj godini je već bilo više požar - kazao je.

Podsjetio je kako su prošlog tjedna u Šibeniku otvorili prvi Veteranski centar.

- To je jedan od četiri, imat ćemo ih uskoro i u Sinju, Petrinji i Daruvaru, a pružat će različite rehabilitacijske usluge hrvatskim braniteljima, osobito ratnim vojnim invalidima - rekao je premijer. 

Osvrnuo se na Godišnju konferenciju Savjeta mladih naglasivši važnost angažiranja mladih u lokalnim sredinama pozvavši ih da budu kreativni, daju nove ideje, prate trendove konkurentnosti, tehnološki razvoj...

Govorio je i o svjetskoj ljestvici konkurentnosti prema kojoj je Hrvatska skočila za 13 mjesta.

- Izrazito mi je drago da smo po izvješću Svjetskog centra za konkurentnost koje je danas objavljeno izrazito napredovali, puno više nego neke druge države što mislim da je jako dobar signal i potvrda razvoja devet godina nakon članstva u Europskoj uniji i nakon niza iskoraka koje smo napravili na putu u eurozonu.

Foto: Robert Anic/PIXSELL


Osvrnuo se i na Hrvate u BiH te sastanak u Bruxellesu.

- Pomoći ćemo sve aktivnosti, zalagati se za ravnopravnost Hrvata, kao što smo to i do sada činili godinama, stavili smo tu temu u sam vrh agende. Izjava je prepoznala sve ono što je važno, posebno poziv na urgentnu izmjenu izbornog zakona.

Vezano za uvođenje eura, dodao je, sve ide po planu da se uvede 1. siječnja iduće godine..

PAD DUMBOVIĆA; ŠEFA SRUŠENE PETRINJE

Kako je pao Bandićev žetončić: U porušenoj Petrinji hoda u jakni od dvije tisuće eura, u uredu je jacuzzi

Dumbović je na primopredaju vlasti došao u Chrysleru koji nije naveden u njegovoj imovinskoj kartici, otkrilo se potom da je u uredu imao i jacuzzi, a da se povlastica ne planira odreći sve dok ne bude morao bilo je jasno kada je potvrdio da će konzumirati povlasticu 6+6, tj. da će nakon odlaska s dužnosti pola godina primati punu gradonačelničku plaću, a onda još pola godine pola plaće

Večernji otkriva

Ivošević laže! Imamo sliku i poruke koje je slao Milici i nakon što mu je otkrila godine, tražio ju je da dođe

Večernji list objavljuje novi dio prepiske između Bojana Ivoševića i djevojke Milice iz Srbije koja mu se predstavila kao maloljetna. Ivošević je jučer na presici kazao da nije slao nikakve slike te da je odmah prekinuo razgovor kad je doznao za njezine godine. Međutim, to nije istina. Ne samo da je Ivošević nastavio razgovor tražeći susret u Splitu već joj je i poslao fotografiju. Ovdje se, podsjetimo, ne radi o kaznenopravnoj sferi niti postoji članak zakona koji bi zabranio ili sankcionirao Ivoševićevo ponašanje. No ipak ostaje činjenica da nije govorio istinu. Zbog svega smo kontaktirali i Ivoševića koji je dao kratak odgovor. Policija istražuje slučaj i tek se treba vidjeti jesu li se Puljkovi suradnici dopisivali s lažnim ili stvarnim osobama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
10:54 15.06.2022.

Plenkijeva mladež HDZa je nagrnula na zaštitu lika i djela.Sad dobija i Coca colu uz sendvič.Stranka se dobro potkožila.

TO
tolitol
10:48 15.06.2022.

Dobra vijest za euro. Kako stvari stoje sa Schengenom?

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
11:29 15.06.2022.

HDZ sendvič 🥪 bojna zbog dodatnog angažmana, uz zagarantirani sendvič, danas zaslužuje i po jedno pivo.