SABOR

Novi ministar zdravstva: Izglasano povjerenje Viliju Berošu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vili Beroš
Foto: Saborska TV
Foto: Saborska TV
31.01.2020.
u 12:35
Beroš je dobio povjerenje 81 zastupnika, protiv je bilo 43, a suzdržan jedan zastupnik.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski sabor izglasovao je povjerenje Viliju Berošu za obavljanje dužnosti ministra zdravstva. 

Beroš je dobio povjerenje 81 zastupnika, protiv je bilo 43, a suzdržan jedan zastupnik. Novi ministar odmah je prisegnuo, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković poželio mu je sreću u obavljanju dužnosti. 

Prije glasovanja javilo se nekoliko saborskih zastupnika za riječ. Zbog traženja nekoliko saborskih klubova odobrena je stanka do 12:30 kad bi se trebalo glasovati. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je stanku kako bi upozorio saborske zastupnike na izbor Beroša napominjući kako je riječ o osobi od povjerenja bivšeg ministra Milana Kujundžića.  MOST-ov Nikola Grmoja javio se kako bi istaknuo da nije svih 14 ministara otišlo zbog korupcije već su neki otišli kako ne bi sudjelovali u korupciji. Željko Reiner zatražio je stanku uime kluba HDZ-a. Kako je istaknuo, zdravstvo je u teškim prilikama koji nisu nastali za vrijeme ove Vlade te se dugovi vuku već nekoliko desetljeća.  

Podsjećamo, Beroša je u četvrtak većinom glasova podržao saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku pred kojim je odgovarao na pitanja zastupnika. On je među prioritetima naveo rješavanje pitanja prekovremenih sati liječnika i medicinskih sestara, ustrojavanje hitne helikopterske medicinske službe te rješavanje pitanja nedostatka kadrova

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Dipsy
Dipsy
12:35 31.01.2020.

Malo sam pratila njegove odgovore na pitanja, čovjek mi se čini skroz okej, jednostavan

JO
JOHNNY
12:37 31.01.2020.

Dobar izbor premijera!

MA
MarinVD
12:47 31.01.2020.

81 glas ZA. Jel to još netko od Milanovićevog kadra u SDPu prebjegao na Plenkovićevu stranu. Jel to možda Zoka platio dug Plenkyju za sabotiranja Kolinde ?