KRIMINAL Okradeni su nogometni klubovi, no ne suci nisu krivci

Uoči utakmica ostali bez zaliha piva, vina i sokova

18.03.2009.
u 16:30
Pogledaj originalni članak

Dosad su žedni lopovi piće uglavnom “nabavljali” u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima i kisocima, no posljednih dana opskrbljuju se u - nogometnim klubovima.

Ostali i bez pehara
Iz kontejnera Nogometnog kluba Croatia u Orehovici netko je odnio šest sanduka piva, tri sanduka mineralne vode, kartonsku kutiju bezalkoholnog pića i 15 litara vina. Ukrao je i 20 litara boje za zid, no vjerojatno se zabunio misleći da je i to piće. Šteta je 1000 kuna.

- Gradimo klupske prostorije, pa piće za gledatelje i okrjepu nakon utakmice čuvamo u jednoj kući, a sad smo ga donijeli u kontejner koji privremeno koristimo. Očito je netko bio dobro upućen jer je prije utakmice ukrao piće - kaže Željko Vurušić, predsjednik Nogometnoga kluba Croatia.

Ostajali su nogometaši zbog lopova i bez vrčeva za vino, čaša, tanjura, pa čak i osvojenih pehara.

- Okradeni smo sigurno već šest ili sedam puta. No, sad smo bili posebno ljuti jer smo na sam dan utakmice ostali bez pića, i to baš u nedjelju, kada trgovine ne rade. Srećom, nitko nije ostao žedan jer smo piće uspjeli kupiti u susjednom kafiću - veli.

Boja za zid, bez koje su također ostali, trebala im je za izbjeljivanje linija na igralištu.

Stotinu boca piva
Na nogometnom igralištu u Turčišću netko je pak iz hladnjaka u prostorijama u vlasništvu Nogometnog kluba Borac ukrao stotinu boca piva, 12 litara vina, 45 sokova te razna žestoka pića.

Materijalna šteta procijenjena je na 2000 kuna, no stvarna će se utvrditi naknadno.


Ugostitelji protiv prodaje pića na utakmicama

Međimurski ugostitelji već se godinama žale na prodaju alkoholnih pića na nogometnim utakmicama i drugim javnim okupljanjima, u aranžmanu organizatora. Tvrde da im zbog toga manje gostiju dolazi u kafiće. Rješenje je, smatraju, da piće na stadionima prodaju samo registrirani obrti. Druga je stvar ako je piće namijenjeno isključivo okrjepi sportaša nakon utakmice. Tada u tome, vele, nema ničeg spornog. (ibe)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr