U Italiji

Unicredit i Barclays optuženi za utaju 245 milijuna eura poreza

Foto: 'STEFAN WERMUTH'
Unicredit i Barclays optuženi za utaju 245 milijuna eura poreza
05.06.2012.
u 13:10
Dvije banke, prema optužbi, uz pomoć još dvije engleske i luksemburške ustanove prikazale su dobit kao dividendu na koju se plaća manji porez.
Pogledaj originalni članak

RIM – Istražna sutkinja u Milanu Maura Marchiondelli optužila je bivšeg čelnika banke Unicredit Alessandra Profuma i još 19 osoba za poreznu utaju. Riječ je utaji 245 milijuna eura poreza koju su zajedno navodno provele talijanska banka Unicredit i engleska banka Barclays u financijskoj operaciji preko financijske strukture nazvane Brontos.

Dvije banke, prema optužbi, uz pomoć još dvije engleske i luksemburške ustanove prikazale su dobit kao dividendu na koju se plaća manji porez. Među 20 optuženih osoba trojica su zaposlenici banke Barclays, a 17 je menadžera ili bivših menadžera banke Unicredit, koja posluje i u Hrvatskoj.

Profumo je izjavio kako s povjerenjem i nestrpljenjem očekuje proces koji će, prema njegovu uvjerenju, pokazati da je neopravdano optužen jer je sve obavljao u okviru zakona i kako će se konačno stati na kraj šteti koja mu je nanesena optužbama. Profumo je sada predsjednik banke Monte Paschi di Siena.

Istragu u slučaju Brontos otvorio je milanski tužitelj Alfredo Robledo pod sumnjom da se utajio porez između  2007. i 2009. financijskim prikrivanjima dobiti. Proces protiv Profuma i još 19 bankara počet će 1. listopada na sudu u Milanu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PE
Pegaz
15:19 05.06.2012.

Super, jedva čekam sada da mi stambeni kredit skoči za 1.000 %, kako bi likovi sanirali središnjicu u Digilandu!!

CI
cicibela
16:54 05.06.2012.

Neka bankari ne brinu, zato su građani diljem zapadnog svijeta na dijeti tj na mjerama štednje.