treći put rektor

Unatoč sudskoj presudi I. Pavić i dalje rektor Sveučilišta u Splitu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Unatoč sudskoj presudi I. Pavić i dalje rektor Sveučilišta u Splitu
04.10.2011.
u 15:23
Profesor Željko Domazet žalio se Upravnom sudu nakon izbora I. Pavića 2010. godine jer je smatrao da Pavić ne može i treći put biti biran. Tužba je uvažena, no Senat Sveučilišta donio je odluku da se za rektora izabere profesor Ivan Pavić.
Pogledaj originalni članak

Iako je Upravni sud poništio odluku Senata Sveučilišta u Splitu po kojoj je prof. dr. Ivan Pavić prošle godine treći put izabran za rektora splitskog sveučilišta, on i dalje ostaje rektor. Naime, na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Bolanča, prorektor za pravna pitanja, informirao je članove o presudi Upravnog suda RH od 31. kolovoza 2011. Istaknuo je da je odlukom Senata Sveučilišta u Splitu 20. travnja 2010. utvrđena lista kandidata za izbor rektora na kojoj su bili prof. dr. sc. Željko Domazet i prof. dr. sc. Ivan Pavić.

Protiv te liste prof. dr. sc. Željko Domazet pokrenuo je upravni spor. Presudom Upravnog suda RH od 31. 8. 2011. njegova je tužba uvažena. Međutim, odlukom Senata Sveučilišta u Splitu 6. svibnja 2010. za rektora je izabran prof. dr. sc. Ivan Pavić. Protiv te odluke nije pokrenut upravni spor, što znači da je ona u međuvremenu postala konačna i pravomoćna.

Dakle, prof. dr. sc. Ivan Pavić legalno je izabran za rektora Sveučilišta u Splitu, zaključeno je danas na Senatu.

Domazet je prigovarao da Pavić ne može i treći put biti rektor Sveučilišta u Splitu.

Odustalo se i od tužbe Ustavnom sudu koju je bio najavio prof. Pavić nakon što je stigla presuda Upravnog suda.

Iz Hrvatske demokratske zajednice Splitsko-dalmatinske županije uputili su priopćenje u kojem navode da je prof. Ivan Pavić potvrdio u medijima da je član savjeta SDP-a za znanost.

– Članstvom u bilo kojem tijelu druge stranke, pa tako i SDP-a, prof. dr. sc. Ivanu Paviću prestaje članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. No, uvidom u evidenciju članstva HDZ-a utvrdili smo da dr. Ivan Pavić nije u evidenciji članstva HDZ-a, što znači da nije član HDZ-a – javljaju iz HDZ-a.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.