Karlovački rotor

Umjesto 30, izgradnja kolektora i kolnika trajat će čak 48 dana

Foto: Dominik Grgurić/pixsell
Umjesto 30, izgradnja kolektora i kolnika trajat će čak 48 dana
12.08.2010.
u 08:55
Stajala je 1,4 milijuna kuna – po pola milijuna dali su Grad Karlovac i Vodovod i kanalizacija, a 400.000 kuna Hrvatske vode. Posao neće biti potpuno završen.
Pogledaj originalni članak

Karlovački će rotor i Nazorova ulica biti ponovo otvoreni za promet 15. kolovoza, dodatnih kašnjenja neće biti. Radovi se privode kraju, a djelatnici Županijske uprave za ceste u petak i subotu asfaltirat će i urediti kolnike, kazao je Josip Vlašić, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije.

Neočekivani problemi

Središte grada bilo je zatvoreno za promet od 28. lipnja zbog gradnje kolektora u Nazorovoj i dijelu Domobranske ulice, a rotor je sve to vrijeme bio pretvoren u dvosmjernu ulicu od Korza prema Ulici Vladka Mačeka. Bilo je predviđeno da će izgradnja završiti do 28. srpnja, ali zbog neplaniranih dotoka vode, iznimno lošeg stanja cjevovodne mreže, ali i netočnih podataka u katastru instalacija pojedinih tvrtki, izvođač radova - karlovačka tvrtka Aquaterm - posao je završio četiri dana kasnije.

Sanacija nakon Dana piva

– Elektra je tražila produženje roka do 8. kolovoza da bi popravila svoje instalacije, pa je novi rok, koji smo objavili potkraj srpnja, bio 15. kolovoza – kazao nam je Josip Vlašić.

Gradnja kolektora u Nazorovoj vrijedna je 1,4 milijuna kuna; pola milijuna dali su Grad i Vodovod, a 400.000 kuna Hrvatske vode.

Tijekom gradnje kolektora ViK je planirao sanirati puknuće vodovodne cijevi u Domobranskoj ulici nasuprot vojarne. Riječ je o ‘kvaru’ starom godinu dana, koji je privremeno saniran. Taj problem do sljedeće zime trebalo bi kvalitetno riješiti zamjenom dijela cijevi.

– Planirali smo otvoriti novo, manje gradilište u tom dijelu Domobranske ulice, ali nam Hrvatske ceste nisu dopustile zatvaranje čitave ulice na tjedan dana, koliko bi nam trebalo da saniramo puknuće. Zato smo taj posao odgodili i riješit ćemo ga u rujnu, po završetku Dana piva, jer se pivarska povorka kreće Domobranskom ulicom – rekao je Josip Vlašić. Nije riječ o dugotrajnom zahvatu, dodao je, nego o poslu koji će trajati najviše pet dana.

– Nije potrebno ni duboko kopati, cijev se nalazi na dubini od četiri ili pet metara – objasnio je J. Vlašić. Primjerice, kod gradnje kolektora u Nazorovoj radilo se na više od sedam metara dubine. Ovogodišnji su radovi prva faza gradnje kolektora u tome dijelu grada.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.