PROSVJED

Ultimatum vlasnicima: Isplata zaostalih plaća ili stečaj!

Foto: M.Šantoši/Pixsell
gaj
Foto: M.Šantoši/Pixsell
gaj
Foto: M.Šantoši/Pixsell
gaj
Foto: M.Šantoši/Pixsell
gaj
06.12.2011.
u 13:55
Predstavnici Kukuriku koalicije obećali su nam da će nova Vlada RH pomoći u spašavanju radnih mjesta i tvrtke Gaj, kaže Šimo Orešković
Pogledaj originalni članak

S danas održanog prosvjednog skupa radnika tvrtke Gaj FM Slatina, u kojoj je zbog dugova koji su u posljednje dvije godine narasli na više od 100 milijuna kuna oko  220 radnika završilo na Zavodu za zapošljavanje, a 50-ak radnika bez posla sjedi kod kuće, novim vlasnicima tvrtke Pašku Veli, Goranu Šoiću i Filipu Ketteu upućen je ultimatum. Ako do 12. prosinca radnicima ne  isplate zaostale četiri i pol plaće (oko 2,5 milijuna kuna), radnici će  13. prosinca pokrenuti stečaj i tražiti naplatu svojih potraživanja u stečajnom postupku. 

Agonija radnika Gaj FM-a traje od veljače ove godine od kada radnici nisu primili ni kune plaće, a proizvodnja je prekinuta u svibnju. Vela, Šoić i Kette četvrti su vlasnici Gaj FM-a koji su za vlasnički paket  tvrtke u listopadu ove godine platili samo 501 kunu. Gaj FM pokušavaju pokrenuti uz pomoć bankarskih kredita i zaposliti veći broj radnika, ali se to predugo traje pa su radnici od njih zatražili kraće rokove. 

Predsjednik Sindikata PPDIV-a Josip Pavić vlasnicima: Otklonite sumnje u svoje dobre namjere...

– Još vas jednom uime svih radnika molimo da iznađete mogućnost i postupite po zahtjevu radnika te tako otklonite sve sumnje u svoje dobre namjere u odnosu na Gaj FM – piše u pismu koje je potpisao Josip Pavić, predsjednik Sindikata PPDIV-a Hrvatske.

Bivša vlast zaboravila Gaj, Kukuriku  obećao pomoć u spašavanju radnih mjesta

Ogorčeni radnici više su puta prosvjedovali na gradskim ulicama i tražili pomoć lokalne politike i Vlade RH u očuvanju najveće slatinske tvrtke i svojih radnih mjesta, ali  za  njihovo desetomjesečno preživljavanje bez plaća vlast nije pokazala veće  zanimanje.

– O teškoćama u Gaju razgovarali smo s predstavnicima Kukuriku koalicije koji su nam potvrdili da će nova Vlada RH pomoći u spašavanju Gaja i radnih mjesta – poručio je danas radnicima Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a. On je potvrdio da su radnici podnijeli kaznene prijave DORH-u i policiji protiv bivših vlasnika i uprave zbog sumnji da su zloporabama upropastili tvrtku i njihova radna mjesta te da one stoje u ladicama DORH-a i policije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PO
poly
16:48 06.12.2011.

Pa sad ce vam Nova vlada dati place, ne brinite, to du bar obecali. Sad da vidimo sta ce i uciniti, jer gospodin arogantni je to najavio, pa da vidimo razliku izmedju HDZ i ove gospode.

ST
sttipe
19:14 06.12.2011.

pa tu je bar sve čisto!!ako firma nema novca ima dionica!!!pa nek dug za plaće ostane a radnici nek za misec kašnjenja dobiju odgovarajuću kvotu dionica firme..tako će radnici dobit svoje plaće s zakašnjenjima ka dosad,firma neće propast a nijedan se gazda neće zaletit ostat dužan da mora na kraju godine dijelit dobit i prikazivat bilance..posudit će novac i dat plaće..fali samo POLITIČKA VOLJA DA SE TO UGNJETAVANJE RJEŠI..

NE
Nepokolebljiv
04:59 07.12.2011.

Neopravdavajuce je ne platiti radike jer cijena radnistva u gotovom proizvodu je obicno oko 10 do 15% troska proizvodnje. Tko nema novca za platiti radnike nema sta traziti niti u poduzetnistvu. To je cisto varanje slabijih i bespomocnih.