pišonja i žuga

Ukrali bus da bi se dovezli – do kolodvora

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ukrali autobus, Belotinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ukrali autobus, Belotinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ukrali autobus, Belotinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ukrali autobus, Belotinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ukrali autobus, Belotinec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ukrali autobus, Belotinec
27.08.2014.
u 18:15
Vozaču su autobus ‘maznuli’ 50-ak metara od kuće u kojoj je spavao
Pogledaj originalni članak

“Još istu noć su Pišonja i Žuga maznuli kasetaš iz doma invalida, a malo zatim i autobus Autoprevoza sa Hrida”, opjevalo je Zabranjeno pušenje legendarnu zgodu sa sarajevskim mladićima koji su ukrali autobus i završili u jarku.

Za razliku od njih, zagorski Pišonja i Žuga ovaj su vikend došli do svoga odredišta. U noći na subotu na općinskom zemljištu u Beletincu, naselju zagorske općine Sveti Ilija, ukrali su steyr Autobusnog prometa iz Varaždina te ga dovezli – na varaždinski autobusni kolodvor, vlasnicima pod nos!

Te noći AP-ova vozača Tomislava Magića već oko tri ujutro šokirao je telefonski poziv.

Zagrijavanje uz votku

– Halo, je l’ znaš gdje ti je autobus!? – zvali su ga s kolodvora, gdje su uvijek budni taksisti svjedočili neobičnom prizoru.

– Dovezli su se u punoj brzini. Ušli su na perone preko bankine, sve se treslo. Bila su dvojica, parkirala su ga nekako i jednostavno otišla – prenijeli su Magiću, no nitko mladiće nije pobliže vidio.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

A Magić, ni kriv ni dužan, autobus je te večeri kao i inače parkirao 50 metara od kuće u Beletincu. Uobičajena je to praksa kad vozači voze večernju liniju te potom ranojutarnju. Općinski načelnik Marin Bosilj kazao nam je da je i lokacija, gdje će biti građen vrtić, dogovorena. A sam Magić pokazao nam je mjesto gdje su mu “maznuli” steyr iz 1987. godine, tik do tipičnog staračkog zagorskog domaćinstva prepunog purana.

– Evo vidite, ovdje su boce kole (sarajevskog proizvođača, nap. a.) i votke. Možda su se zagrijavali – kaže i dodaje da su potrgani brisači, što znači da su se pokušavali popeti na krov kako bi ušli kroz šiber.

Srušili stup s pločom

No to im nije uspjelo pa su primijenili jednostavniju tehniku. Na starim steyrima noću se “ispuše” hidraulika i vrata se mogu otvoriti uz snažniji potisak. Policija kaže da su autobus upalili ključem. No ne Magićevim.

Nazvali su me s autobusnog kolodvora oko tri u noći i pitali: Halo, je l’ znaš gdje ti je autobus!?

Njegov je bio kod kuće. Gurnuli su nešto nalik na originalni ključ, stisnuli gumb i autobus je upalio.“Vežite se, polećemo, Pišonja reče Žugi”, pjeva dalje Pušenje. Tako je i bilo u Beletincu. Već na izlasku s parcele srušili su stup s pločom.

Kako su došli do Varaždina, ostat će misterij, no nakon predstave na ulasku u kolodvor jednostavno su otišli u noć – možda na afterparty Špancirfesta.– Nasmijalo nas je sve ovo, ali nismo vidjele ništa. Tek smo ujutro zatekle policiju kod autobusa – kazale su nam djelatnice kafića i pekarnice na kolodvoru. Na autobusu su ostavili oštećen prtljažnik, blokirane kočnice i spaljeno kvačilo. U naselju kažu da ne znaju na koga bi posumnjali.

>>Pogledajte spektakularnu krađu BMW-a

>>Poznata slastičarnica: Znate li ovog mladića? Jučer nas je opljačkao

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:42 28.08.2014.

sigurno nisu odavde, pitali su nekoga kako doći do Varaždina a taj im je sigurno rekao: -Autobusom!