Bunt

Ukradena knjiga pritužbi, šibenski vijećnici protiv izmjena PP-a

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Ukradena knjiga pritužbi, šibenski vijećnici protiv izmjena PP-a
26.01.2011.
u 14:02
Izvanredna sjednica protiv "betonizacije i apartmanizacije", "nestale" pritužbe građana, golf igralište ispred šibenske katedrale...
Pogledaj originalni članak

Ne prihvaća se gradnja predloženih golf igrališta i apartmanskih naselja na poluotoku Oštrice i u Zablaću te centra za školjke na Martinskoj, ne prihvaća se proširenje zone gradnje uz jezera Velika i Mala Solina... - dio je zaključaka koji su danas na izvanrednoj i hitno sazvanoj sjednici usvojili vijećnici šibenskog Gradskog vijeća.

Učinjeno je to dan uoči isteka roka za javni uvid i očitovanje o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije kako bi se spriječile izmjene kojima bi, kako se smatra, radi podilaženja nečijim privatnim interesima, gradnjom novih apartmanskih naselja i golf igrališta zauvijek bili uništeni jedini preostali dijelovi šibenskog priobalja i time ugrožena egzistencija budućih generacija.

Podsjetimo, sporne izmjene čiji je predlagač župan Goran Pauk (HDZ) izazvale su žestoko protivljenje brojnih građana, političara, udruga, arhitekata, zaštitara prirode, konzervatora, ekologa i drugih. Mnogi su u propisanom roku uputili pismene primjedbe, no vjerojatno ih je vrlo neugodno iznenadio župan Goran Pauk na sjednici  Vijeća, obavijestivši ih iznenada kako je - "knjiga primjedbi ukradena".

Sva mišljenja, pritužbe i prijedlozi građana koji su stizali u proteklih gotovo mjesec dana tako su netragom nestali, no župan Pauk je kazao kako će zbog toga rok biti produljen za sedam dana. Dojavi o neobičnoj krađi u zgradi Šibensko-kninske županije, koja je inače pod neprekidnim nadzorom zaštitara i sigurnosnih kamera, zaprimljena je u utorak u 16.35 sati te se traga za počiniteljima, kako su kazali u policiji. Vijest o krađi potakla je različite komentare u šibenskoj vijećnici, a neki su posumnjali i kako je možda ta knjiga ukradena namjerno jer nekome ne odgovara što u njoj piše.

Sjednici je prethodio i svojevrsni performans nezavisnih vijećnika Zlatka Štrbinića i Emila Guberine iz Šibenskog građanskog foruma, koji su ispred Vijećnice i  katedrale prostrli improvizirano golf igralište, a namjeravali su dvije golf palice umotane u celofan darovati županu Pauku i gradonačelniku dr. Županoviću. Na žalost, mnogi su šibenski vijećnici tijekom rasprave ponovno pokazali kako ih zanima isključivo besmisleno svađalačko politiziranje te kako uglavnom nisu bili svjesni važnosti onoga o čemu su raspravljali, a neki od njih nisu bili ni upućeni u sadržaj dokumenta o kojemu se odlučivalo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.