Radnici MID-a odlučili

Ukoliko im do Badnjaka ne budu isplaćene plaće, obustavljaju rad

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Ukoliko im do Badnjaka ne budu isplaćene plaće, obustavljaju rad
17.12.2014.
u 17:16
Danas poslijepodne održan je i zbor radnika.
Pogledaj originalni članak

Kao što su poručili s prosvjeda održanog u ponedjeljak, radnici riječke Tvornice motora i dizalica 3. maj ostaju ustrajni u zahtjevu da im se do blagdana isplate zaostala dugovanja. Danas poslijepodne održan je i zbor radnika.

Ostajemo pri svome, ukoliko nam do Badnjaka ne budu isplaćene plaće, nakon Božića slijedi obustava rada, kazala nam je Bosiljka Zlojutro sindikalna povjerenica u MID-u. Dodaje kako više ne vjeruju obećanjima direktora Tomislava Bukše o isplati jedne plaće do kraja mjeseca. 

- U obećanja više ne vjerujemo, novca na našim računima nema. Čekamo do Badnjaka, a onda slijedi obustava rada do isplate svih zaostalih plaća - ponovila je Zlojutro. Unatoč očekivanjima, na zboru radnika MID-a nije se pojavio predsjednik Uprave državnog Centra za restrukturiranje i prodaju Mladen Pejnović koji im je trebao objasniti kako to da unatoč ugovorenim poslovima do kraja 2015. godine, nema novca za isplatu plaća.

>> Radnici MID-a četiri mjeseca bez plaće: Zorane javi se, gladni smo

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.