Ujedinjeni Arapski Emirati od SAD-a kupuju rakete u vrijednosti 3.3 milijardi dolara

20.12.2008.
u 12:32
Pogledaj originalni članak

Ujedinjeni Arapski Emirati, zaljevski susjed Irana, potpisali su sporazum vrijedan 3,3 milijardi dolara za kupnju raketa od američke tvrtke Raytheon, izvijestio je u subotu list The National, čije je sjedište u Abu Dhabiju.

List piše kako je riječ o raketnom sustavu Patriot. Sporazumom je obuhvaćena tehnologija, obuka i opskrba raketnim sustavom srednjeg dometa koji je dio obrambenog štita koji zračne snage UAE-a postavljaju kako bi zaštitile zemlju od opasnosti u regiji, navodi The National.

Arapske države u Zaljevu ranije su izrazile zabrinutost zbog iranskog nuklearnog programa te pozvale na mirno rješenje razmirica između Teherana i Washingtona oko iranskih nuklearnih planova.

SAD optužuje Iran da planira izradu nuklearnog oružja, a Teheran odgovara kako radi na programu za proizvodnju energije u civilne svrhe. Napetosti su izvor zabrinutosti u regiji zbog straha od potencijalnog vojnog sukoba Teherana i Washingtona.

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr