Virtualno nasilje

Uime djevojčice nudili seks preko Facebooka

Foto: Arhiva VL
Uime djevojčice nudili seks preko Facebooka
12.08.2011.
u 08:43
Virtualno nasilje među maloljetnicima putem društvenih mreža poprimilo je epidemiološke razmjere, policija čeka prijave
Pogledaj originalni članak

Noćna mora šesnaestogodišnje Zadranke, duga gotovo osam mjeseci, napokon je završena. Pod njezinim je imenom, naime, u više navrata od početka godine na Facebooku otvaran profil s njezinim osobnim podacima i eksplicitnim seksualnim sadržajem. S tobožnjeg njezina, lažnog profila odašiljani su i pozivi na seksualno druženje.

Zlostavljač je, srećom, dolijao. Zadarskoj policiji prijavljen je 16-godišnjak iz okolice Zadra, koji je u sve uključio i mlađeg dječaka, 13-godišnjaka iz Zadra. Dvojcu internetsko zlostavljanje nije bilo dovoljno pa su uvredljiv sadržaj ispisivali grafitima u staroj gradskoj jezgri, na školi 16-godišnjakinje, pa čak i na crkvi u središtu grada. Nisu ostavili njezin telefon, ali su, kako na mreži tako i na zidovima, ispisivali točnu adresu djevojke. O svemu je izviješteno Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Prije pola godine i 26-godišnji Zadranin M. K., zaposlenik gradske uprave, zaradio je kaznenu prijavu jer je na dvije društvene mreže izradio lažne profile dviju prijateljica te nudeći seksualne usluge ostavio njihove brojeve telefona. I prije tri mjeseca policiji je prijavljen sličan slučaj kada je gotovo isto 15-godišnjak iz Zadra napravio svojoj vršnjakinji.

>>Što o cijelom slučaju kaže psihologinja Gordana Buljan Flander čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

RE
retrovizor
09:18 12.08.2011.

tinejđeri su vruće glave,a treba im rashladiti glavu s provođenjem stvarne i stroge kazne da im više ne padne na pamet igrati se tuđim identitetima. Na taj način će i drugi vidjeti da je to neispravan put,jer na žalost face book je donio više zla nego dobrog,kao i većina socijalnih mreža na internetu...

OB
-obrisani-
09:29 12.08.2011.

Mali se zaljubio.

TR
trckaralo
09:10 12.08.2011.

s klincima u prdekanu! maloljetnička delikvencija je zbog naših zakona podivljala!