Zatečeni na djelu

Uhvaćeni Makedonci koji su snimali pinove na bankomatima

Foto: Arhiva VL
Uhvaćeni Makedonci koji su snimali pinove na bankomatima
02.08.2010.
u 14:12
Dvojac je zatečen u neposrednoj blizini bankomata u Mošćeničkoj Dragi u noći sa 30. na 31. srpnja s posebnim alatom i napravama za snimanje tajnih brojeva s bankovnih kartica.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Makedonaca zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela vezanih za takozvane skiming naprave na bankomatima. Dvojica su Makedonaca, 20-godišnjak i 51-godišnjak, zatečeni u neposrednoj blizini bankomata u Mošćeničkoj Dragi u noći sa 30. na 31. srpnja s posebnim alatom i napravama skiming - za snimanje tajnih brojeva s bankovnih kartica. Policija je pretražila i Mercedes kojim se ovaj dvojac koristio te sobu koju su unajmili u Matuljima pokraj Opatije. Pronađena je veća količina skiming uređaja, kamera, računalne opreme, ljepila i raznog alata. U računalnoj opremi pronađene su fotografije bankomata, programi za kriptiranje, dimenzije bankomata i upute za postavljanje skiming opreme. Policija je pregledala i teren u Mošćeničkoj Dragi gdje je na jednom bankomatu otkriven uređaj za snimanje "pin" brojeva. Uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu Policijska postaja Opatija izdala je dvojcu iz Makedonije rješenje o otkazu boravka u Hrvatskoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SM
smjeskoh
17:47 02.08.2010.

VEZANIH ZA naprave? Polako ali sigurno, Večernjak sustiže Jutarnji kojeg odavno ne čitam zbog upravo infantilne nepismenosti novinara i lektora.