njemačka

Uhitili muškarca kojeg sumnjiče za silovanje i ubojstvo djevojčice (11)

Foto: DPA/Pixsell
Uhitili muškarca kojeg sumnjiče za silovanje i ubojstvo djevojčice (11)
27.03.2012.
u 12:11
Pronađen muškarac koji se sumnjiči da je brutalno ubio 11-godišnjakinju u njemačkom gradiću Emdenu. Iz kuće je izašla nahraniti patke, no nije se vratila
Pogledaj originalni članak

Njemačka policija uhitila je muškaraca kojeg sumnjiči za brutalno silovanje i ubojstvo 11-godišnje djevojčice Lene iz Emdena, prenosi Bild. Sumnjivac je priveden u utorak predvečer, nekoliko sati nakon što je policija objavila snimku iz javne garaže na kojoj se vidi ''mlađi muškarac u tamnoj odjeći''. Ubrzo se javio svjedok koji ga je prepoznao i potom prijavio nadležnima.

Glasnogovornica policije potvrdila je uhićenje u Emdenu te izjavila kako će sumnjivac cijelu noć provesti na ispitivanju u postaji.

Podsjetimo, privedeni se sumnjiči za silovanje i ubojstvo 11-godišnjakinje čije je tijelo u subotu navečer pronađeno javnoj garaži u Emdenu na sjeverozapadu Njemačke, prenio je The Local. Policija je odmah nakon pronalaska tijela pogledala snimke nadzornih kamera i tada je na jednoj od njih uočila sumnjivog muškarca u tamnoj odjeći sa kapuljačom na glavi.

Naime, djevojčica Lena izašla je iz kuće s dječakom istih godina u subotu oko 17 sati kako bi nahranili patke. Zatim su se biciklima odvezli do parka nedaleko od multipleks-kina.  Zaštitar je nekoliko sati kasnije pronašao tijelo djevojčice i alarmirao hitne službe, no nisu je uspjeli spasiti.

– Svjedočenje dječaka još je djelomično. U šoku je – rekao je glasnogovornik policije. Naime, ne zna se je li dječak vidio ubojstvo i je li ih netko slijedio. Otišao je kući reći roditeljima da je Lena nestala, a oni su onda kontaktirali s roditeljima djevojčice.

Stravično ubojstvo držalo se u tajnosti do ponedjeljka kako bi se što prije otkrilo ubojicu, no policija se u ponedjeljak obratila javnosti s molbom da im pomogne pri otkrivanju silovatelja i brutalnog ubojice.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

TV
True vision
13:04 27.03.2012.

Ne postoji adekvatna kazna za ovakve monstrume. Da je moje dijete silovao i ubio znam kako bi ga kaznio,nikakava policija ni sud na svijetu ga nebi mogli spasiti.

BL
bluesbob
13:17 27.03.2012.

Metak, tane, kuršum, đule, bullet , konopac, štrik.....

TV
True vision
13:12 27.03.2012.

@ karambita ################ I ti si izgleda bolestan. Monstrum ovakove vrste može živjeti bilo gdje i učiniti će ovakav monstruozni čin.