Uhićena dvojica bosanskih Srba osumnjičenih za ratni zločin u istočnom Sarajevu

18.11.2008.
u 13:17
Pogledaj originalni članak

Pripadnici agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhitili su po nalogu državnoga Tužiteljstva dvojicu bosanskih Srba, bivših ratnih upravitelja zatvora u istočnom Sarajevu, Radoja Lalovića i Soniboja Škiljevića, koje se sumnjiči za ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom.

"Njima se stavlja na teret da su kao upravitelji Kazneno-popravnog doma Kula u razdoblju od svibnja 1992. do prosinca 1995. godine sudjelovali u progonu nesrpskog civilnog stanovništva na diskriminacijskoj osnovi. Osumnjičeni su da su odgovorni za nezakonita zatvaranja, mučenja, nečovječna postupanja, nanošenja povreda tjelesnog integriteta, ubojstva i prisiljavanja na prisilni rad", navodi se u priopćenju Posebnoga odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Radoje Lalović je uhićen u Bijeljini, a Soniboj Škiljević u Istočnom Sarajevu.

Dodaje se kako će Lalović i Škiljević tijekom dana biti predani tužitelju Tužiteljstva BiH koji će ih saslušati, nakon čega će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene.

(Hina)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr