Masakr

Uhićen manijak koji je ubio taksisticu i nožem izbo Njemicu

Foto: vl
ubojica
Foto: VL
ubijena
Foto: vl
taksi
13.06.2010.
u 18:50
Andrej Welz (28) uhićen je u maloj kućici za odmor. Odali su ga tragovi što ih je ostavio na mjestu zločina.
Pogledaj originalni članak

Policija je uhitila 28-godišnjeg Andreja Welza koji je prošloga tjedna posijao strah u Hagnau, mjestu 55 kilometara udaljenom od Singena. Sumnjiči ga se da je ubio vozačicu taksija Ž.O., porijeklom Albanku te da je pokušao silovati te potom i ubiti njemačku vozačicu taksija.

Prema pisanju Bilda, ubojica je na mjestima zločina ostavio tragove koji su policiju doveli do njega. Specijalci su Welza iznenadili u maloj kućici za odmor. Policija nije željela odati naziv mjesta u u kojem je pronađen.

Prošlu srijedu u Hagnau su prolaznici pozvali policiju jer je u taksi automobilu ležala vozačica Ž. O. oblivena krvlju. Policija je ustanovila da se radi o vozačici taksija, koju je nožem nasmrt izbo nepoznati ubojica.

Strah je zavladao mjestima u okolini Bodenskog jezera, jer vozačica nije bila prva žrtva okrutnoga ubojice.

Gubi se svaki trag


Prošloga utorka navečer nepoznati mlađi čovjek zatražio je uslugu vožnje na taksi stajalištu na željezničkoj postaji u Singenu. Čovjeka, koji je govorio njemački s istočnoeuropskim akcentom, povezla je 44-godišnja vozačica, kojoj se nakon toga gubi svaki trag. Kako se četiri sata nije javljala na poziv iz centrale, alarmirana je policija koja je u tri sata ujutro na nekome poljskom putu izvan grada pronašla vozilo i vozačicu Heidi F. u vrlo teškom stanju.Vozačica je izgubila mnogo krvi jer je izbodena nožem i silovana. Lječnici se još uvijek bore za njen život. Vozačica ne može govoriti jer joj je nožem prerezan vrat. U regionalnu policijsku centralu u Friedrischchafenu pristiglo je oko 230 poziva zabrinutog stanovništva koji su pokušali pomoći policiji u hvatanju brutalnog silovatelja i ubojice.

Uz opis sumnjiva čovjeka načinjen je fotorobot, prema čijem je opisu policija tragala za muškaracem starim između 20 i 25 godina, izrazito mršavim, visokimoko 180 cm, svijetle boje tena, kratke tamnoplave kose, obučen u treperice, crnu košulju kratkih rukava i obuven u crne cipele.

Žrtva silovatelja i ubojice u Hagnau samohrana je majka dvoje maloljetne djece, a posljednje dvije godine radila je kao vozačica taksija. Poznanici i prijatelji skrhani su bolom zbog gubitka drage osobe, a nakon njenoga ubojstva vlasnici tvrtke za usluge taksi prijevoza i taksisti nakratko su prekinuli rad, okitili svojih 16 vozila cvijećem u sjećanje na svoju preminulu kolegicu, te u znak upozorenja na uvjete u kojima rade, u strahu za vlastitu sigurnost.

Raspisana nagrada


Policijske vlasti u Konstanzu raspisale su nagradu od 10.000 eura za svaku korisnu informaciju koja bi pomogla pri hvatanju brutalnog ubojice. U akciju su bile uključene sve policijske snage, a stanovništvu je preporučen oprez, posebno prilikom primanja nepoznatih osoba ili autostopera u osobno vozilo.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DM
dr_max
09:28 14.06.2010.

Tip je Rus s vec podebelim dosjeom, nadam se da ce ga policija naci i prvo pucati pa onda postavljati pitanja!

DM
dr_max
14:01 14.06.2010.

Nazalost nisu prvo pucali! :( Poznavajuci sudstvo ovaj manijak ce na psihicku rehabilitaciju sto mu dode vise kao odmor nego kazna, i onda opet nazalost na slobodu. Zalim njegove zrtve!

OB
-obrisani-
21:27 14.06.2010.

Moguće da je to jedan od onih koji su došli iz Rusije u domaju! Takvi donose sa sobom sve one negativne ruske navike i teško se prilagodjavaju iako su njemci porijeklom!