FATVOM NA AL-QA'IDU

Ugledni islamski teolog izdat će fatvu protiv terorizma

Foto: minhaj.org
Ugledni islamski teolog izdat će fatvu protiv terorizma
02.03.2010.
u 16:02
Dr Tahir ul-Qadri iz Pakistana, osnivač pokreta Minhaj ul-Quran International, u dokumentu od 600 stranica osuđuje terorističke činove i samoubilačka bombardiranja navodeći da za njih nema nikakve podloge u islamskoj vjeri.
Pogledaj originalni članak

Ugledni 59-godišnji pakistanski teolog uskoro će objaviti fatvu, edikt koji objavljuju učeni muslimanski vjerski stručnjaci, kojom će osuditi terorističke činove i objasniti da su oni u suprotnosti s temeljnim načelima muslimanske vjere.

Kako kaže dr. Tahir ul-Qadri iz Lahorea u Pakistanu, njegova presuda (fatva) potpuno ruši nasilnu teologiju Al-Qa'ide i tu organizaciju opisuje kao "staro zlo s novim imenom" naglašavajući da islam zabranjuje masakriranje nedužnih i samoubilačka bombardiranja. Organizacija koju je dr. Quadri osnovao, Minhaj ul-Quran International, slijedi učenje Quadrijeva učitelja, velikoga sufijskog sveca Tahira Allauddina al-Baghdadija i cilj joj je uspostava jedinstva i razumijevanja među zajednicama te obrazovanje omladine u klasičnom islamskom stilu za promicanje mira. Međunarodnim ciljevima te organizacije pomaže veliki ugled njezina osnivača koji tečno govori urdu, punjabi, engleski, arapski, perzijski i hindu.

Shahid Mursaleen, glasnogovornik Minhaj-ul-Qurana za Veliku Britaniju, ističe kako je fatva dr. Quadrija vrlo oštro sročena i da će "unijeti dvojbu u umove potencijalnih bombaša samoubojica". Nadamo se da će biti objavljena i u verziji kraćoj od punih 600 stranica, da bi je i oni slabijeg obrazovanja mogli pročitati i shvatiti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

PJ
pIavo_jezero
23:52 03.03.2010.

možda žetva

MM
Mladen Miletić
17:29 02.03.2010.

Rat protiv terorizma se vodi na svim poljima . Još samo da prestanu i antiterosti i mir bi bio na svjetu... Ili malo sutra tko to zaista želi i hoče ali molim bez laži...

PJ
pIavo_jezero
11:31 03.03.2010.

samo da napomenem da od moga Zekonje nije bilo jačeg!