Hrvatski političari samo pričaju, nitko ne rješava problem

Uefa poslala političku poruku: Sredite si državu

Uefa poslala političku poruku: Sredite si državu
30.10.2009.
u 17:46
Ne znam koliko je Mamić uključen u odnos s navijačima, ali s njima nema kompromisa, to je morao znati, kaže Štimac; Dok im Bandić bude plaćao prostorije i dok im se Mamić bude dodvoravao, bit će huliganizma.
Pogledaj originalni članak

Austrijanac dr. Thomas Partl, predsjednik Uefine disciplinske komisije, zagrebačkom Dinamu zapravo je napisao – partu! U obliku dviju utakmica bez gledatelja i oduzeta tri boda! Dinamo je praktički izbačen iz Europe za ovu sezonu, iako je rezultatski bio u prilici dočekati proljeće. No modre su zapravo "usmrtili" njihovi navijači koji su divljali i Amsterdamom, Temišvarom, prije Pragom, Udinama... ali i više puta na pripremama u Austriji.

Svi peru ruke
Što su hrvatska država, čelnici njezina Nogometnog saveza i na kraju vodeći ljudi klubova poduzeli? Svjedočio sam jednom sastanku dok je ravnatelj policije bio Marijan Benko.

Došlo je nekoliko čelnika klubova i pet “White angelsa”, poznatih po ‘huliganizmu’. Da, i nešto sam čuo da potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič pokušava imitirati Margaret Thatcher. Želi se baviti provedbom Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

No nitko je ne prati, a pitanje je koliko je uopće netko i želi doživjeti. I dok ona sjedi na Markovu trgu, a policijski agenti gledaju slike izgrednika, Uefa misli ozbiljno. Poslala je svojevrsnu političku poruku – sredite svoju državu, uredite je 
po uzusima EU.

Samo represija
Umjesto toga, naši političari samo pričaju, konkretnih koraka nema. Iako je jedini put – represija, Bandić i njegova oporba nemaju ništa protiv da ti "navijači" imaju svoje prostorije u gradu, da im raspisuju referendume jer su im potentno glasačko tijelo. Koliko je u svemu kriv Dinamov izvršni dopredsjednik Mamić?

– Ne znam koliko je Mamić uključen u odnose s navijačima, ali ja sam dok sam radio u Hajduku pokušao uspostaviti suradnju, no s njima nema dogovora i kompromisa. To je morao znati – rekao je Igor Štimac i dodao:

– Tu je i odgovornost Hrvatskoga nogometnog saveza, koji se ne može ponašati kao da ih to ne zanima jer klubovi su dio tog HNS-a, ali ponajprije države. Ona mora donijeti zakone te ih provoditi.

Dakle, policija mora reagirati trenutačno, svi evidentirani izgrednici moraju biti temeljito ispitani, mora se pronaći jezgra i suzbiti taj navijački terorizam. A kolovođe treba strogo kazniti jer ovakve će se slike nesumnjivo ponavljati. Ovakvi navijači i ovakav klub kao što je Dinamo danas ne zaslužuju Europu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

OB
-obrisani-
20:25 30.10.2009.

jura 100...hahaha budalo, baci se sa sjevera na glupu glavu

Avatar jura-100
jura-100
20:04 30.10.2009.

A što ima Štimac pričati o huliganizmu??? Pa on je najveći huligan i primitivac na ovim prostorima... skupa sa Mamićem

MO
Mojsije1
21:03 30.10.2009.

Znate kaj luda nacijo, tako je odlučio veliki brat i to bude normalno, glupa novina i još gluplji tekst...