podržali HDZ

Udruge branitelja u Lici: Starčević nije branitelj!

Foto: Iva Vidović Pocrnić/VLM
Udruge branitelja u Lici: Starčević nije branitelj!
15.05.2013.
u 12:50
Gospodin Starčević, koji se poziva na Domovinski rat, sebi daje za pravo da obezvrijedi časne i poštene branitelje, stradalnike i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kazao je Šimac.
Pogledaj originalni članak

Na temu \"Uoči lokalnih izbora želimo da se čujei naš glas\", Udruge proistekle iz Domovinskog rata grada Gospića i Ličko-senjske županije, jednoglasno su podržale kandidature HDZ-a i koalicijskih partnera na lokalnim izborima.

Ivica Šimac, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata LSŽ, istaknuo je kako su ponukani nedavnim događajima u Lici, odlučili i svoj glas poslati u javnost.

Posebice ih je zasmetao dolazak ministra branitelja Predraga Matića koji se nije javio Udrugama, ali i predstavljanje Karla Starčevića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Gospića, sudionikom Domovinskog rata, a da to on nikada nije bio.

- Na sastanku Udruge donijete su odluke da između ponuđenih kandidata za gradonačelnika damo jednoglasnu podršku Petru Krmpotiću, dragovoljcu Domovinskog rata, pripadniku ZNG-a 118. i 9. gardijske brigade i sudioniku akcije Oluja južnoga bojišta. Želimo ovdje naglasiti da gospodin Nikola Maras (SDP) i gospodin Karlo Starčević nisu sudjelovali u Domovinskom ratu, a poglavito gospodin Starčević koji se poziva na Domovinski rat i sebi daje za pravo da obezvrijedi časne i poštene branitelje, stradalnike i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kazao je Šimac.

Potporu su dali kandidaturi za župana LSŽ Milanu Koliću, kao dragovoljcu Domovinskog rata, pripadniku specijalnih postrobi MUP-a i 9. gardijske brigade koji je sudjelovao u svim akcijama obrane RH te \"ne dvojeći o tome ni trenutka, potporu dajemo nositelju liste za Županijsku skupštinu doktoru Darku Milinoviću, pripadniku ZNG-a 118. brigade HV-a te sudioniku vojno-redarstvene akcije Oluja, kao ratnom načelniku saniteta.

Milinović se u ime sve trojice zahvalio na potpori te kazao kako su posebno ponosni zbog toga.

- Vi, od kojih su neki bili zapovjednici, i bolje znate u vojnom smislu što bi bilo da je pao Gospić. Onda bi se ostvarila ona zloglasna ideja Vojislava Šešelja o velikoj Srbiji i Bog zna što bi se događalo s Hrvatskom. Posebno nas obvezuje potpora udruga stradalih iz Domovinskog rata, onih koji su izgubili svoje najmilije. Mi u kampanji nismo spominjali previše Domovinski rat i naše sudjelovanje, ali smo oštro reagirali politički na one koji se na taj Domovinski rat pozivaju da su branitelji, a svi dobro znamo tko je, a tko nije hrvatski branitelj, stoji u Registru, kazao je Milinović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.