DA JAVNOST ČUJE

Udruga osoba oštećenog sluha prodaje uskrsne ukrase

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Udruga osoba oštećenog sluha prodaje uskrsne ukrase
20.03.2013.
u 11:48
Zaradu od prodaje ukrasa koji su sami izradili uložit će u rad ove udruge koja broji 160 članova
Pogledaj originalni članak

Članovi Udruge osoba oštećenog sluha Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca postavili su danas u vinkovačkoj pješačkoj zoni štand gdje prodaju uskrsne ukrase koji su sami izradili, a što zarade uložit će za rad ove udruge koja broji 160 članova. Tajnica i tumač jezika gluhih, Martina Šitum kaže kako uz prodaju rukotvorina članova, ovim štandom imaju nakanu skrenuti pozornost javnosti na svoju udrugu i da javnost čuje za njih.

- Sličnu akciju smo proveli i za Božić, a ovdje ćemo biti svakog dana do 27. ožujka. Sada imamo službenog tumača kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih i sada je puno lakše jer osobe koje čuju ne mogu ni zamisliti kakva je pomoć tumača, primjerice, kod plaćanja na šalteru ili pri dolasku u neku ustanovu gdje treba dobiti kakvu infromaciju - kaže Martina Šitum.

>> Gluha curica prvi put čula glas svoje majke. Pogledajte video!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.