Udruga Franak:

'Organizirat ćemo novi prosvjed ako HNB i Vlada ne odluče djelovati'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Udruga Franak
27.04.2015.
u 10:52
Udruga je u subotu u Zagrebu organizirala masovni prosvjed na kojemu se, po njihovim procjenama, okupilo oko 20.000 prosvjednika
Pogledaj originalni članak

Udruga Franak, koja se bori za prava dužnika u švicarskim francima i ostalih korisnika usluga kreditnih i financijskih institucija, poručila je kako će opet organizirati masovni prosvjed ako HNB i Vlada ne odluče djelovati.

Udruga je, podsjetimo, u subotu u Zagrebu organizirala masovni prosvjed na kojemu se, po njihovim procjenama, okupilo oko 20.000 prosvjednika. Voditeljica Udruge Franak Katarina Lucić na prosvjedu je optužila HNB da ne štiti interese dužnika, već interes poslovnih banaka, koje je pak optužila za "nezakonito poslovanje i lihvarenje koje traje već godinama".

Iz Franka poručuju da su ovim prosvjedom ujedinili sve nezadovoljne građane i da neće stati u prozivanju odgovornih sve dok ne vide rezultate njihova djelovanja.

>> 'Danas ne mogu dočekati da im kći završi studij i sreću potraži van Hrvatske'

>> Prosvjednici pred HNB-om vikali: 'Lopovi, lopovi! Ostavka'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
11:20 27.04.2015.

Kao prvo bilo ih je max. 5000 - ako uopce! Kao drugo: kada su uzimali nisu protestirali, a sada neka ja placam njihove dugove!

Avatar think pink
think pink
13:50 27.04.2015.

likovi koji su dizali kredite u francima jer su mislili da će time profitirati, danas kmeče i očekuju da svi zajedno vraćamo njihove dugove. neće proći!!!

DU
Deleted user
11:32 27.04.2015.

Nema više socijalizma i nestajanja kredita inflacijom. Tko digne kredit... zna što ga čeka. Ja sam dignuo kredit i otpladio i preplatio. Ne kukam, bolilo je, trebao mi je, ali sam pregrmio. Prolazio sam Ilicom, bilo je oko 2000 ljudi.