kaptol

Učenici u školu donijeli kućne ljubimce

Foto: Ljiljana Marić
izložba životinja (1)
Foto: Ljiljana Marić
izložba životinja (1)
Foto: Ljiljana Marić
izložba životinja (1)
05.10.2013.
u 13:22
Zdravko Vranković, profesor tjelesne i zdravstvene kulture na izložbi je predstavio 30 mladih golubova pismonoša koji su već malo istrenirani i koji se znaju vratiti kući s udaljenosti od 50 do 60 kilometara od kuće.
Pogledaj originalni članak

Svjetski dan zaštite životinja Osnovna škola Vilima Korajca u Kaptolu svake godine nastoji obilježiti na zanimljiv način. Ove godine napravili su projekt \"Moj kućni ljubimac - moj prijatelj\".

-Po prvi puta smo na ovaj način odlučili obilježiti Svjetski dan životinja. Odaziv učenika i njihovih roditelja nas je iznenadio te razmišljamo da to postane i tradicija. Odazvale su se i humanitarne udruge, Udruga malih životinja iz Kaptola te trgovina kućnih ljubimaca. Kako bi sve ovo imalo i odgojnu ulogu učenici su skupljali novčani prilog koji su darivali udruzi \"Sirius\" koja skrbi o napuštenim životinjama – objasnio je Nino Diklić, ravnatelj kaptolačke škole.

Ne samo da su se u projekt uključili brojni učenici nego i njihovi nastavnici. Zdravko Vranković, profesor tjelesne i zdravstvene kulture na izložbi je predstavio 30 mladih golubova pismonoša koji su već malo istrenirani i koji se znaju vratiti kući s udaljenosti od 50 do 60 kilometara od kuće.

-Od škole do kuće golubovi imaju desetak kilometara pa ću ih tu pustiti da odu kući. Tamo će biti za desetak minuta. Čekat će ih ručak. Iduće godine sudjelovat će na pravim natjecanjima – kazao je prof. Vranković.

Za učenike koji su donijeli kućne ljubimce organizirano je i natjecanje. Među učenicima viših razreda pobijedila je Terezija Metzger iz 7.a, odnosno njezina mačka Lala, pasmine manks.

-To je pasmina nastala na otoku Man u Irskom moru. Nešto joj je drugačiji oblik tijela i kože od naših domaćih mačaka, prednje su joj noge manje od stražnjih, neke nemaju ni rep. Vrlo su tihe i dobroćudne. Dobila sam je od sestrične – kazala je Terezija.

U kategoriji nižih razreda nagradu su osvojili Juraj Filipović koji je na izložbu donio svoga hrčka te Petra Marković sa svojom kornjačom. Na izložbi je osim mačaka bilo i pasa, ribica, različitih vrsta ptica i kornjača.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.