Tehnički pregled

Učenici u Pujankama od petka ponovno u školskim klupama

Foto: Tino Juric/PIXSELL
Učenici u Pujankama od petka ponovno u školskim klupama
15.10.2013.
u 12:33
Obnova školske zgrade trajala je dvije godine dulje od planiranog zbog poteškoća u kojim se našao izvođač
Pogledaj originalni članak

Nastava u splitskoj Osnovnoj školi Pujanke započinje u petak, a roditelji su odustali od prosvjeda, odnosno bojkota nastave. Naime, u tijeku je tehnički pregled novoizgrađenog aneksa, nakon čega bi zgrada trebala dobiti sva potrebna odobrenja.

Obnova školske zgrade trajala je dvije godine dulje od planiranog zbog poteškoća u kojim se našao izvođač. Učenici su sve to vrijeme autobusima razvoženi u pet drugih splitskih škola, a zbog sporosti radova njihovi su roditelji više puta organizirali bojkot nastave. Ministar obrazovanja Željko Jovanović osobno se založio kako bi škola što ranije bila završena. Gotovo svakog petka obilazio je gradilište i poticao izvođače da se ubrzaju.

-Dobili smo obećanje da će do petka biti izdana uporabna dozvola. Djecu u petak šaljemo na nastavu u Pujanke, a zakomplicira li se opet nešto, i aneks ne bude otvoren, prestat ćemo ih slati u školu – rekla je Snježana Pivac, nakon sastanka Vijeća roditelja i predstavnika Grada Splita.

Nakon završetka aneksa učenici od prvog do šestog razreda nastavu će pohađati u svojoj školskoj zgradi, dok će učenici sedmog i osmog razreda zbog nedostatka prostora u OŠ Pojišan.

>> Roditelji djecu nisu pustili na nastavu: Završite školsku zgradu!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.