upozorenje uz dan učitelja

Učenici i njihovi roditelji tuku nastavnike bez posljedica

Foto: VL arhiva
Učenici i njihovi roditelji tuku nastavnike bez posljedica
03.10.2009.
u 19:16
U Hrvatskoj je u prošloj školskoj godini izrečeno je približno tisuću najtežih pedagoških mjera, a od toga pedesetak isključenja iz škole (srednjoškolci) te četrdesetak premještaja u drugu školu (osnovci).
Pogledaj originalni članak

"U praksi učenik koji je mjenjačem razbio lubanju svojoj profesorici u Zagrebu ili učenik koji je na satu teško ozlijedio profesora u Makarskoj mogu, ako se prihvati novi pravilnik o produženom stručnom postupku, nastaviti pohađati nastavu dok se povjerenstvo bude bavilo analizom njihove obiteljske i socijalne situacije. Cijelo to vrijeme u razredu takvog učenika vladat će izvanredno stanje u kojem neće postojati adekvatniuvjeti za rad s učenicima", upozorio je jučer predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić. U povodu 5. listopada, Dana učitelja, želio je pažnju javnosti skrenuti na sve težu poziciju prosvjetara koji su izloženi različitim pritiscima, ali sve češće i fizičkom nasilju, i od učenika i od njihovih roditelja. U Hrvatskoj je u prošloj školskoj godini izrečeno je približno tisuću najtežih pedagoških mjera, a od toga pedesetak isključenja iz škole (srednjoškolci) te četrdesetak premještaja u drugu školu (osnovci).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
07:31 04.10.2009.

To je moguče zbog rupa u obrazovanju profesora. Trebali bi imati i kolegije tipa: Kung fu, Jiu Jitsu, box i sl.............. Dok se to ne riješi predlažem im papar spray i elektrošokere.

OB
-obrisani-
14:03 05.10.2009.

04.10.2009. u 08:39h Robinzon je napisao/la: Ja sa svojim učenicima nemam problema.Ako se i pojavi neki frajerčić ili njegov otac, u javnosti odglumim vrhunsku pedagogiju,.. ======== 0 Zanima me što podrazumjevaš pod frajerčića ili pod onim da sačekaš nekoga. Bi li tu metodu isprobao s nekim od mojih sinova ili recimo samnom? Slobodno se izjasni i počni trenirati vrlo vrlo kratke udahe, jer poslije zbog posljedicama i bolova slezene zasigurno nećeš posjećivati školu bar 6 mjeseci, a terapija ti je zagarntirana.

G8
gimli_8
22:42 03.10.2009.

A kada se razilaženja u stavovima ne budu više rješavala šakom, nožem i mjenjačima značiti će da smo postali civilizirana nacija... još 100-200 godina minimum. Pozdrav svima osim divljacima.