Ubojstvo vlasnika Nacionala pomno je planirano

Foto: Foto: Boris Ščitar
Ubojstvo vlasnika Nacionala pomno je planirano
24.10.2008.
u 17:30
Pogledaj originalni članak

Pukanić se pred redakciju dovezao oko 10 sati, parkirao je i izašao iz vozila. Krenuo je prema zgradi, iz koje je do 18.20 sati u dva navrata izlazio.

Počinitelj se dovezao motociklom u kojem je bila paklena naprava. Motocikl je parkirao pokraj lexusa te je iz Palmotićeve 3 otišao do Palmotićeve 4. Tu je satima čekao pogodan trenutak za aktiviranje naprave. S obzirom na to da je Pukanić iz zgrade izlazio nekoliko puta, lako je moguće da neposredni počinitelj nije bio sam, odnosno da su postojale još barem dvije ekipe koje su pratile kuda se kreće.

Grafika: Kako je ubijen Ivo Pukanić

Posljednji put iz zgrade je izašao u 18.20 sati s Nikolom Franjićem. Krenuli su prema parkiranom vozilu, a u trenutku kada je Pukanić posegnuo za kvakom, paklena naprava je aktivirana. Počinitelj se udaljio s mjesta događaja, a na vozilima je izbio požar.

Operativno-komunikacijski centar zagrebačke policije bio je zasut prijavama građana, koji su zvali i prijavljivali eksploziju. Policija je kasnije službeno priopćila da im je o eksploziji dojavljeno u 18.28. Mjesto događaja uskoro je bilo preplavljeno vatrogasnim i policijskim ekipama te ekipama Hitne pomoći, koje su pružile pomoć dvojici lakše ozlijeđenih grafičara Nacionala.

Na njih su se sasule krhotine stakala. Pirotehničari i policija obavili su očevid, koji je trajao cijelu noć, policija je uži centar grada blokirala, a na poprište su došli Milan Bandić i Branko Peran.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr