Analiza

Ubojice Cvetka Simića dobro poznaju Zagreb

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ubojice Cvetka Simića dobro poznaju Zagreb
12.03.2010.
u 21:48
Vjerojatnije je da je tijelo raskomadano radi diskretnijeg transporta te onemogućavanja identifikacije. Tako ga je mogao prenositi i pojedinac.
Pogledaj originalni članak

Zasad se može zaključiti da je iznimno profesionalnim ubojicama Cvetka Simića primarni cilj bio prikriti zločin, a ne i poslati poruku, kako je pretpostavljala većina analitičara. Izborom Jaruna i Savske opatovine “odali” su se kao dobri poznavatelji zapadnog dijela Zagreba. Samo onaj tko dobro poznaje Jarun izabrao bi za skrivanje dijelova tijela upravo mjesto gdje su pronađeni torzo i noge.

Kanuisti su rekli da i oni rijetko zalaze na to divlje mjesto za odlaganje smeća. Tu je u neko doba noći moguće čak i hicem bez prigušivača relativno nezapaženo izvesti likvidaciju. Izbor vode za skrivanje leša prilično je logičan, budući da bi skrivanje tijela na kopnu moglo privući životinje. To što su noge bile vezane špagom govori da su dijelovi tijela vjerojatno izrezani i transportirani.

Baš na tom mjestu na Jarunu, pod okriljem žbunja, omogućeno je nesmetano dopremanje, manipulacija i skrivanje, a osobito ako se to čini u vrijeme kad na Jarunu nema posjetitelja te pod nadzorom “osigurača” u drugom vozilu koji su prije ulaska na jezero mogli ispitati “sigurnost”.

Iznajmljeni mercedes Cvetka Simića zapaljen je 18. veljače oko 7.30 sati blizu savskog nasipa, u šipražju skrovitog dijela Savske opatovine, tako da su i vatrogasci imali problema s pristupom. Riječ je o najbližem zabačenom i relativno skrovitom mjestu. Moguće je da je palež uslijedio odmah nakon skrivanja dijelova leša.

Može se pretpostaviti da je upravo mercedes kojim se do smrti koristio Simić poslužio kao prostor za likvidaciju i prijevoz do Jaruna. I to je mogao biti vrlo čvrst razlog za palež tragova (žrtve i počinitelja, moguće krvi, pa i Simićeve odjeće) kontaminiranog mercedesa, s kojega su skinute registracijske pločice i broj šasije. Vjerojatnije je i da tijelo nije raskomadano u tijeku egzekucije, već radi diskretnijeg i lakšeg transporta leša te onemogućavanja identifikacije. Tijelo dugo 190 cm u više se dijelova moglo neopaženo prenositi – čak i pokraj prolaznika! – te za to nisu bila potrebna dva čovjeka, već i jedan dovoljno snažan.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
22:29 12.03.2010.

Ova epizoda \"Sopranos\" se snimala u Zagrebu, zar ne?

ZO
Zombi
07:55 13.03.2010.

dosje x

IS
isabella
14:08 14.03.2010.

Takvih episoda ima samo u najludjim i najcrnjim kriminalinim pricama.Tesko je povjerovati da se takvi \"ljudi\"secu ulicama i gradovima.Da se cijela \"operacija\"odigrala na tlu \"lijepe nase\"takodjer jedna surova istina.Sjetih se nesvjesno price od neduzne djevojke Britt,Australskog porijekla koja je izgubila zivot u Dubrovniku prosle godine (i koja nije imala veze sa kriminalom).Sjetim se nehotice i jednog slucaja kad je mene i mog muza jedan \"dzip panzer, vojnicki i bez tablica\"pokusavao uporno da nas \"zaustavi\" na cesti do Knina.Zelio je silom da \"skrenemo sa puta\"(valjda jer smo imali strane registrancije pa bi pljacka bila zgodna\") i jedva smo umakli tom ludjaku.Pitam se sta radi HR policija,jeli to sto radi bas u redu.Sta radi HR vlada u borbi sa kriminalom,kako zeli HR uci u EU(vecinu novca su vec dobili sto je najvaznije,naravno)Zar da strahujemo i \"umiremo od straha\" kad ulazimo u zemlju koju poznajemo ili samo mislimo da poznajemo.HR vlada ne ulijeva previse nade da ce se po tom pitanju nesto promijeniti iako je \"sigurnost\" najvaznije stvar.A posto HR zivi najvise od turizma,tema \"sigurnost\" bi bila od najhitnijeg slucaja.