Sirija

Ubijen sin kalifa Islamske države Al-Baghdadija

Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
Ubijen sin kalifa Islamske države Al-Baghdadija
05.07.2018.
u 08:55
ISIL tvrdi da je pao u borbama sa sirijskim i ruskim snagama kod termoelektrane u Homsu, u samoubilačkom napadu
Pogledaj originalni članak

Sin samoproglašenoga kalifa gotovo uništenog kalifata prozvanog Islamska država Abu Bakr al-Baghdadija, Hudajfah al-Badri, ubijen je ili se sam ubio u sirijskoj provinciji Homs, što je jučer potvrdila i teroristička organizacija ISIL.

Oko njegove pogibije dolaze kontradiktorne informacije.

Dok ISIL tvrdi da je pao u borbama sa sirijskim i ruskim snagama kod termoelektrane u provinciji Homs, gdje je počinio samoubilački napad protiv “Al-Nusajrija” (pogrdni naziv za “sektu” alavita), sirijski vojni izvori tvrde da je ubijen u borbama koje se već dulje vode unutar samih terorističkih skupina za prevlast u tom dijelu provincije Homs. Na službenim web-stranicama terorističke organizacije ISIL-a ne navodi se dob Hudajfaha, već je samo objavljena fotografija dječaka koji nosi oružje i obučen je u tradicionalnu afganistansku vojničku odjeću.

Abu Bakr al-Baghdadi, za kojim je Washington raspisao nagradu od 25 milijuna dolara i čija sudbina još nije poznata i nitko sa sigurnošću ne može potvrditi niti da je ubijen niti da je živ, imao je četiri žene, Asmu Fawzi Mohammed al-Dulaimi, Israu Rajab Mahal al-Qaisi te Saju al-Dulaim, dok je četvrta ostala u tajnosti. Imao je petero djece, četvero od prve žene i jedno od druge.

U međuvremenu, ostaci terorističke organizacije Islamske države imali su veliki broj žrtava pokušavajući probiti svoj mali džep u pustinji u regiji Badija Al-Sham, koja se nalazi na granici Homsa i Deir ez-Zora.

Sirija

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.