zaplijenili drogu

U Zaostrogu policija pronašla plantažu marihuane

Foto: PU splitsko-dalmatinska
marihuana (1)
Foto: PU splitsko-dalmatinska
marihuana (1)
Foto: PU splitsko-dalmatinska
marihuana (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
marihuana (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
marihuana (1)
13.06.2013.
u 17:24
Pronađeno je ukupno 438 stabljika, visine od 33 cm do 175 cm, zasađenih na tri parcele
Pogledaj originalni članak

Policija je u Zaostrogu kod Makarske pronašla plantažu marihuane koju je uzgajao 42-godišnji I. K. i oduzela mu travu čiju uličnu vrijednost procjenjuju na šest milijuna kuna. Pronađeno je ukupno 438 stabljika, visine od 33 cm do 175 cm, zasađenih na tri parcele.

Obavljenom pretragom stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik, pronađeno je još 3 kg i 302 g marihuane, zatim 110 g sjemenki marihuane, vaga za precizno mjerenje, poluautomatska puška sa 63 komada pripadajućeg streljiva, 230 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 7 komada trombonskog streljiva, 3 komada manevarskog streljiva, 14 komada detonirajućih kapisla te novac u ukupnom iznosu od 56.000 kuna u domaćoj i stranoj valuti.

Vrijednost marihuane, koja se u nabavi, za daljnju preprodaju na ilegalnom tržištu može dobiti iz ove količine stabljika, iznosi oko 3 milijuna kuna, dok je vrijednost koja se dobije uličnom preprodajom dvostruka.

>> U kontejner bacila teglu sa pet stabljika indijske konoplje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.