Prosvjed

U Zagrebu ni stotinu građana prosvjedovalo samo sat vremena

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
prosvjed Zagreb
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
prosvjed u splitu
Foto: pixsell
prosvjed split
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
PROSVJED ZAGREB
Foto: pixsell
PROSVJED SPLIT
Foto: pixsell
prosvjed zagreb
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
prosvjed Zagreb
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
split prosvjed (1)
02.04.2011.
u 18:53
Osim u Zagrebu, prosvjedovalo se u Splitu i Rijeci. Ispred HDZ-a su bacali toaletni papir
Pogledaj originalni članak

20.00 sati - Prosvjednici su preko Trga bana Josipa Jelečića, Praške, Berislavićeve, Preradovićeve i Tesline ulice ponovo stigli na glavni trg poručivši kako je sat mirnog prosvjeda završio te da će se ponovo okupiti na istom mjestu u srijedu u 19 sati.

19.35 sati - Tihi prosvjed krenuo je prema Trgu bana Josipa Jelačića prošli su Praškom pa nastavili put Zrinjevca. Prije nego li se povorka pokrenula nekoliko je prosvjednika poručilo kako su se prosvjednici razjedinili iz razloga što su sindikati spremni samo " marširati" sa političkim istomišljenicima.

19.20 sati  S Cvjetnog trga je u novo "osvajanje" gradskih ulica pošlo tek 50-tak građana.

19.15 sati - Dok se nekolicina prosvjednika još uvijek nalazi na Cvjetnom trgu inicijator Faceboook revolucije objasnio je zašto je došlo do raskola među prosvjedničkim frakcijama.

Pernar: Neću više prijavljivati prosvjede

- Vjerujem u koncept slobode. Zašto čovjek ne bi nosio zastavu "Ne u EU" ili križ na prosvjedima. Na mojim prosvjedima svi su dobrodošli. Nama je cilj da rušimo Vladu bez obzira na političko uvjerenje - objasnio je Pernar dok se oko njega okupljaju većinom prosvjednici koji traže oslobađajuće presude za trojicu generala HV-a u Hagu i oni s parolama kako je SDP jednak HDZ-u.

Ivan Pernar koji je danas predvodio prosvjednu povorku središtem Zagreba rekao nam je kako od danas prosvjede više neće prijavljivati, jer kaže, za sve što se dogodi terete njega.

- Danas imamo i zastavu HDZ-a. Za vas novinare bit će danas jako zanimljivo - kazao je Pernar uoči prosvjeda, no nije htio precizirati na što je mislio.

Prosvjed u Splitu i Rijeci

U Splitu se pak u 18 sati okupilo tek 30-tak građana na prosvjedu " Split protiv Vlade" sazvan na Facebooku. Malobrojni, ali bučni opremljeni uobičajenim parolama protiv Vlade, Jadranke Kosor i HDZ-a nisu se mogli niti dogovoriti kojom rutom će krenuti u obilazak centra. Na kraju su izabrali uobičajenu rutu - preko rive.

Živjela kava i pet čaša vode - dobacivali su ljudima koji nisu prosvjedovali i pozivali ih da se trgnu i uključe u prosvjede.

Tek stotinjak ljudi okupilo se na večerašnjem antivladinom prosvjedu u Rijeci. Ispred HDZ-a su bacali toaletni papir.

>>Prosvjednici u Rijeci ispred HDZ-a bacali toaletni papir

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 186

BM
BRANITELJ-MUP
19:16 02.04.2011.

Bilo bi jako zgodno ADMINE da nas ne jebete svakih pet minuta kako se kreće kolona. Prijavit ću te Šeksu, čiji je nećak direktor Večernjeg Lista! he..he..he

PO
posluzitelj
19:18 02.04.2011.

Ne pise se vise o Anti Gotovcu i Simoni pa dobro posluzi i ova budala...

OB
-obrisani-
19:14 02.04.2011.

..........LJENCUGE prosvijednici! ................................Na posel, na rad pa onda trazite vasa prava? Neradnici ljencuge,mozete strajkati do iduce godine,ko ce raditi i vasu djecu hraniti?!