snijeg i hadnoća

U Vukovaru proglašeno stanje neposredne prijetnje

Foto: 'Krunoslav Petric/PIXSELL'
U Vukovaru proglašeno stanje neposredne prijetnje
07.02.2012.
u 11:41
– Nemamo za sada nikakvih većih problema. Sve prometnice su prohodne, snabdijevanje se uredno odvija i sve službe profesionalno odrađuju svoj posao – kazao je župan Božo Galić
Pogledaj originalni članak

Na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje, koja je održana danas u Vukovaru, donesena je odluka da se zbog velikih količina snijega i iznimno niskih temperatura za područje Vukovarsko-srijemske županije proglasi stanje neposredne prijetnje.

– To je zapravo pripravno stanje u okviru kojega će se stožer sastajati po potrebi, ali i sve vrijeme pratiti situacija na terenu i reagirati ako za to bude potrebe. Ono isto tako znači i pokretanje sustava civilne zaštite kako bi se i on mogao angažirati u slučaju potreba – rekao je župan Božo Galić koji obnaša i dužnost predsjednika stožera.

Na sjednici je donesena i odluka da srednje škole, s obzirom na to da su putevi u cijeloj županiji raščišćeni, a autobusni prijevoznici uredno voze, nastavljaju dalje s normalnim radom. Objašnjavajući ovu odluku, Galić je rekao da ni odluka o prekidu nastave u osnovnim školama nije donesena zbog neprohodnih puteva nego prije svega radi rasterećena sustava i činjenice da je riječ o maloj djeci. Župan je unatoč svim problemima koje je donio snijeg i sibirski niske temperature iznimno zadovoljan trenutačnom situacijom na području županije.

– Nemamo za sada nikakvih većih problema. Sve prometnice su prohodne, snabdijevanje se uredno odvija i sve službe profesionalno odrađuju svoj posao. Osigurane su i dovoljne količine soli za posipanje cesta. Zadovoljan sam i reakcijom građana koji korektno održavaju staze ispred svojih kuća i prilaze zgradama. Možemo reći da smo spremni i za novi hladni val koji se najavljuje. Sve ovo rezultat je dobrih priprema koje smo obavili prije zime kako bi mogli kvalitetno djelovati – kazao je Galić pozivajući i stožere lokalnih samouprava da se redovito sastaju i prate situaciju na terenu.

Sljedeća redovita sjednica županijskog stožera najavljena je za ponedjeljak izuzev ako situacija na terenu ne bude drukčije zahtijevala.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.