četiri godine

Krivotvorio 8357 uvjerenja za rad poljoprivrednim strojevima i zaradio 1,6 milijuna kuna

Foto: sasa miljevic
Pula: Zbog suše se sve više moraju navodnjavati poljoprivredna zemljišta
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Mala Kopanica: 17. Natjecanje orača Brodsko-posavske županije
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Mala Kopanica: 17. Natjecanje orača Brodsko-posavske županije
04.10.2022.
u 16:55
Tužiteljstvo sumnja da je 62-godišnjak u obrasce lažno upisivao provođenje praktičnog dijela tečaja, iako je provodio samo teorijski dio, dok uopće nije provodio praktično osposobljavanje.
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 62-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Od ožujka 2015. godine do listopada 2019. godine kao direktor trgovačkog društva iz Koprivnice na području šest županija neovlašteno je organizirao, provodio i naplaćivao tečajeve osposobljavanja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom.

Njegova tvrtka nije bila ovlaštena za osposobljavanje fizičkih osoba za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima, kao ni za osposobljavanje za rad na siguran način, već isključivo za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa, kažu u Državnom odvjetništvu.

U obrasce je upisivao da je provodio praktični dio tečaja, a zapravo je provodio samo teorijski dio. Uz to, polaznicima tečaja je izdao čak 8357 uvjerenja i iskaznica o osposobljenosti, čime je ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1.600.000 kuna!

VIDEO: U Muzej grada Zagreba od danas su dobrodošli psi!

RUŠE ugled sorte

Vinarska mega-prevara: Hrvatska godinama uvozi lažna vina s Kosova, prodaju nam šećer i vodu

Umjesto grožđa – šećer i voda! Pokazala je to naime analiza kosovskih vina od kojih se čak 80% uzoraka ovih dana pokazalo patvorinama. U nadzorima kvalitete vina i ostalih kategorija proizvoda od vinove loze sa i bez zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla ili izvornosti iz RH, ostalih EU članica te trećih zemalja, tijekom kojih je poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata u ovoj godini uzorkovala 84 vina, na 14 službenih uzoraka provedene su analize stabilnih izotopa (D/H, 13C/12C, 18O/16O) radi sumnje u patvorenje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.