na putu za vrtić

U sudaru minibusa i kamiona poginulo 17 predškolaca

Foto: AFP
U sudaru minibusa i kamiona poginulo 17 predškolaca
16.11.2011.
u 09:13
Frontalni sudar dogodio se u 9.20 sati, a u minibusu za prijevoz devet osoba naguralo se njih čak 64
Pogledaj originalni članak

Najmanje 17 predškolaca i dvije odrasle osobe poginule su kada se pretrpani minibus sudario s kamionom u kineskoj provinciji Gansu, potvrdile su kineske vlasti.

U minibus koji je predviđen za prevoženje devet osoba nagurale su se, prenosi Guardian, 64 osobe, uključujući i predškolsku djecu na putu za vrtić.

Frontalni sudar minibusa i kamiona dogodio se oko 9.40 sati po lokalnom vremenu u gradu Qingyang.

U sudaru je ozlijeđeno 45 ljudi, od kojih 13 teško. – Većina žrtava su predškolska djeca. Oni teško ozlijeđeni odmah su prevezeni u lokalnu bolnicu – kazao je jedan od gradskih dužnosnika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PE
penicilin
13:49 16.11.2011.

Znam da su Kinezi sitniji rastom ali 7x više ljudi u vozilu je samo po sebi “recept za nesreću“, nema teorije da upravljački mehanizam i kočioni sustav normalno reagiraju pri takvom opterečenju vozila. Jadna djeca koja su stradala ali ovo je primjer kineskog “gospodarskog čuda“