KORONABIZNIS

U Srbiji pali kriminalci koji su izdavali lažne rezultate testova na koronavirus

19.08.2020.
u 15:03
Sumnja se da je kriminalna grupa na teritoriju Srbije za izradu krovotvorenih dokumenata naplaćivala naknadu od 100 do 800 eura
Pogledaj originalni članak

Šesteročlana organizirana kriminalna skupina uhićena je u srijedu u Srbiji pod sumnjom da su njezini pripadnici od siječnja ove godine izrađivali zainteresiranim osobama krivotvorene osobne isprave i više desetina lažnih rezultata PCR testova na Covid 19.

Uhićene, identificirane samo inicijalima, Tužiteljstvo za organizirani kriminal tereti za udruživanje radi izvršenja kaznenih djela i krivotvorenja isprava, prenosi agencija Tanjug.

Sumnja se da je kriminalna grupa na teritoriju Srbije za izradu krovotvorenih dokumenata naplaćivala naknadu od 100 do 800 eura po dokumentu. U vijesti se ne navodi jesu li krivotvorine rezultata testiranja na koronavirus iskorištene pri prelascima srbijanske državne granice.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IV
ivanjoksimovic
16:20 21.08.2020.

U Srbiji da ih koriste nisu mogli, jer drzava nije licencirala cak nibprivatne klinike. Dakle rezultati se priznaju samo testovima iz licenciranih drzavnih laboratorija. A da li je neko koristio za idlazak na more u CG ili Grcku, to je vec pitanje za te zemlje.