u spomen na stradale Srbe

U Srbiji dan žalosti povodom obljetnice Oluje

Foto: Screenshot Youtube
U Srbiji dan žalosti povodom obljetnice Oluje
03.08.2015.
u 15:49
Dodaju kako u isto vrijeme međunarodna zajednica, uključujući NATO i EU, koje su Hrvatsku u međuvremenu primili u članstvo, šute kao što su šutjeli i prije 20 godina
Pogledaj originalni članak

U isto vrijeme kada se obavljaju završne pripreme za proslavu u Kninu i vojnu paradu Zagrebu, gdje će se obilježiti obljetnica vojno redarstvene akcije Oluja, iz Srbije najavljuju kako će 5. kolovoza biti proglašen dan žalosti u spomen stradale Srbe i njihov progon iz Hrvatske.

- Sva zvona srpske pravoslavne crkve čut će se u istom trenutku. Ja molim sve da se zaustave u 12 sati kada budu čuli sirene i zvona, da zastanu i da se podsjete na one koji su bili prije nas i na one koji su stradali. Mi imamo za čime da žalimo, rekao je gostujući na RTS-u srbijanski ministar rada, zapošljavanja i socijalne skrbi Aleksandar Vulin.

Osvrnuo se i na ne sudjelovanje članica NATO-a na vojnoj paradi u Zagrebu istaknuvši kako ta činjenica predstavlja veliku diplomatsku pobjedu Srbije. Povodom skore obljetnica Oluje priopćenjem za javnost javila se i organizacija Veritas odakle navode „da je Hrvatska u slavljenju etničkog čišćenja i masovnih zločina u Oluji nad Srbima kao državnog praznika, ove godine dodala i vojnu paradu.

Dodaju kako u isto vrijeme međunarodna zajednica, uključujući NATO i EU, koje su Hrvatsku u međuvremenu primili u članstvo, šute kao što su šutjeli i prije 20 godina.

- Oluja vođena po taktici “spržene zemlje”, ističe se u priopćenju Veritasa kojega prenosi dnevni list Blic.

>> Obljetnica u Kninu: Milanović nije na popisu govornika

>> 'Još uvijek nema spomena na stradanje hrvatskih državljana srpske nacionalnosti u Oluji'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 98

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
16:11 03.08.2015.

Nijesu serbske suze za žrtvijeh svoieh pučanstva, već za nepreželjenah sni o velikoj serbiji, a mudraci kazivahu: tko o velikome snove sniju, u maloj se avliji skupišu. Neka žale, a žalit će i još više, kada vide našu Hrvatsku vojsku na mimohodu.

Avatar mrado88
mrado88
16:08 03.08.2015.

suze mi idu kada vidim kako je Srbima teško...ostali su bez dijela Hrvatske...Bosne...Kosova..a nadamo se i uskoro Vojvodine....nisu bolje ni zaslužili...sreća njihova da smo morali stati kod Banja Luke ...

PA
pajokola1
16:12 03.08.2015.

Evo opet lažu, pet godina su ti nevini Srbi u Krajini divljali i očistili nožem i puškom sva Hrvatska sela koje su uspijeli zauzeti od Hrvata , sliovali ubijali i pljačkali, pa naravno da su onda kad je bila Oluja bježali jer su znali što su radili,a nije ih nitko tjerao ,sami su sjeli na traktor i u zbjeg ali ne zbog toga što ih je netko zlostavljao nego zbog nečiste savijesti. Žao mi je staraca ,žena i djece koja su tada patila ,ali to su im priuštili njihovi očevi,djedovi i stričevi četnikujući ,i samo se na njih mogu ljutiti.