Petrinjci i Glinjani u Udbini

U spomen zid Crkve hrvatskih mučenika stavljene 196. i 197. mramorna kocka

Foto: Antun Petračić
udbina
Foto: Antun Petračić
udbina
Foto: Antun Petračić
udbina
Foto: Antun Petračić
udbina
Foto: Antun Petračić
udbina
08.06.2014.
u 19:00
Izaslanstva Grada Petrinje i Novog Sela Glinskog danas su u Udbini nazočila blagdanskoj misi u Crkvi hrvatskih mučenika
Pogledaj originalni članak

Izaslanstva Grada Petrinje i Novog Sela Glinskog danas su u Udbini nazočila blagdanskoj misi u Crkvi hrvatskih mučenika i uz njen Spomen zid u podne stavili svoje mramorne kocke sjećanja na mučeništvo Hrvata u krvavoj agresiji jugovojske i pobunjeni Srba u jesen 1991.

Ovo su 196. i 197. memorijalno obilježje na tome mjestu, a Petrinjci i Glinjani donijeli su ih na blagdan Duhova, točno 11 godina od kada je sveti Otac Papa Ivan Pavle 2. u Rijeci na Duhove 2003. blagoslovio temeljni kamen ove crkve.

Novo znamenje blagoslovio je župnik udbinski Tomislav Rogić, kojem su gosti uručili i pisana objašnjenja o stradanju u Petrinji u rujnu 1991, a u Novom Selu Glinskom iste godine u listopadu, što je i uklesano na mramorne kocke. Za crkvenu knjižnicu u osnivanju ostavljene su i knjige Petrinjski žrtvoslov Domovinskog rata, Petrinjska bojišnica 1991.-1995. i povjesnica Glinskog Novog Sela.

Na svečanosti u Udbini delegaciju Petrinje vodili su gradonačelnik Darinko Dumbović i predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Darko Dumbović, a Glinjane Ivan Horvatić, predsjednik seoskog Zavičajnog kluba. Suglasili su se da će uskoro izraditi i u Udbinu donijeti nova granitna obilježja s imenima svojih braniteljskih i oslobodilačkih postrojbi iz Domovinskog rata.

>>U Udbini održana misa u spomen na sve hrvatske mučenike

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.