Kao Krist na križu

U spomen na Kristovu muku na Filipinima se razapinju dobrovoljci

Foto: Maurizio Gambarini/DPA/PIXSELL
U spomen na Kristovu muku na Filipinima se razapinju dobrovoljci
29.03.2013.
u 15:42
Ruben Enaje, 52-godišnji je Filipinac kojemu je ovo čak 27 razapinjanje, a prvi put se odlučio na to nakon što je izvučen živ iz ruševina urušene zgrade. Nakon skidanja s raspela dobrovoljce odvoze u ambulantu.
Pogledaj originalni članak

Brojni Filipinci i turisti danas, na Veliki petak, stižu u San Fernando kako bi svjedočili tradicionalnim razapinjanjima u spomen na Kristovu muku. Najmanje 16 osoba razapeto je na križeve, a svaki od njih na njima provodi nekoliko minuta dok ga gledaju tisuće okupljenih u molitvi. Velike drvene križeve nose i žene i muškarci povećavajući na taj način spomen Kristove muke koju je sam prošao noseći težak drveni križ na svojim leđima do mjesta raspela, javlja Global Post.

Ruben Enaje, 52- godišnji je Filipinac kojemu je ovo čak 27 razapinjanje, a prvi put se odlučio na to nakon što je izvučen živ iz ruševina urušene zgrade. Nakon skidanja s raspela dobrovoljce odvoze u ambulantu.

U San Fernandu okupljeni su i muškarci s kukuljicama koji grijehe okajavaju bičujući se komadima bambusa zavezanima o užad. Dok prolaze, kapljice njihove krvi prskaju po gledateljima.

Iako katolička Crkva osuđuje ovakva razapinjanja, tradicionalno se već više desetaka godina održavaju ovi događaji na Veliki petak.

>>Križonoše u stoljetnoj procesiji na Hvaru probdjeli noć noseći križ

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.