a. mrak taritaš:

'U slučaju nezakonitosti odmah zatvaramo gradilište u Strojarskoj'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
ana mrak taritaš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
strojarska,gradilište,bauštela (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
strojarska,gradilište,bauštela (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
strojarska,gradilište,bauštela (1)
22.01.2013.
u 13:23
Ministarstvo će poništiti dozvolu za gradnju ako nakon izvida inspekcija utvrdi da su dozvole izdane mimo zakona
Pogledaj originalni članak

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš danas je poslala građevinsku inspekciju u Strojarsku ulicu gdje investitor VMD Promet gradi poslovno-stambeni kompleks, a u projekt je uključena i Zagrebačka nadbiskupija. Kako je ministrica Mrak Taritaš rekla, inspektore je poslala nakon što su mediji objavili tekstove u kojima propitkuju zakonitost izdavanja dozvola.

– Sve što znamo o temi Strojarska doznali smo iz tiska. Dozvole za gradnju izdavane su u Gradu Zagrebu, a ne u ministarstvu. Mi u ministarstvu imali smo jučer kolegij nakon čega smo pozvali inspekciju koja treba utvrditi gradi li se sve sukladno dozvolama. Ako inspekcije utvrde da se gradi mimo dozvole, gradilište će odmah biti zatvoreno – rekla je ministrica Mrak Taritaš i dodala da će ministarstvo poništiti dozvolu za gradnju ako nakon izvida inspekcija utvrdi da su dozvole izdane mimo zakona.

>> Strojarska – Nižerazredni klub ruši milijunski projekt Kaptola

>> VMD krivi Crkvu, Crkva birokraciju, a NK Sloga prijeti Gradu tužbom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

DU
Deleted user
14:26 22.01.2013.

Ako budu dovoljno brzi u gradnji i naprave što su već zamislili prije nego im se napiše i uruči rješenje, onda bi se građevinu moglo i legalilizirat. Ako već ne Anka, onda neka nova vlast koja će proglasit novu legalizaciju po još povoljnijim uvjetima.

ZO
zof
14:27 22.01.2013.

Kakve nezakonitosti ??? To je nemoguće !! Kad veliki vjernik Bandić radi posao sa Crkvom tu nije moguća nikakva nezakonitost. Istina, nogometni klub sa dugom tradicijom je ostao bez svojeg igrališta, ali rezultati im i nisu bili baš neki.. Sad će igrati nogomet na playstation-u 3 i rezultati će im sigurno biti puno bolji.

ML
mlax
14:22 22.01.2013.

I to malo kaj se radi žele odhebat, sramota, pa di mi živimo???